Galéria

6 dolog, amit sose tisztíts meg vízzel

Forrás: Szerencsére mindkettő felületén van egy vékony vízálló réteg, de ez az idő elteltével, pláne hosszú évek után egyre kevésbé lesz ellenálló. Így ha sok vízzel mosod fel a padlót, előbb-utóbb észreveheted, hogy az apró rések mentén kezdenek megfeketedni. Ezért javasolják, hogy mikroszálas felmosóval érdemes takarítani, úgy, hogy tisztítószert sprayzel a felületre, hogy biztosan ne ázzon fel a réseknél.
Forrás: Ma már a zenei hangszerek rengeteg anyagból készülhetnek, de még azért léteznek olyanok (például gitárok), amelyek fából készültek. Ezt vízzel sosem szabad megtisztítani, mert elszíneződéseket és kisebb sérüléseket okoz a felületén egy idő után. Kifejezetten fa hangszerekre kifejlesztett tisztítószert érdemes alkalmazni rájuk.
Forrás: Bár tudjuk jól, hogy bármi, aminek köze van az áramhoz, nem szereti a vizet, mégis úgy gondolhatjuk, hogy a mobilunkat, laptopunkat egy vizes ruhával időnként megtörölhetjük. Sajnos az igazság viszont az, hogy ezzel komoly veszélynek teszed ki az eszközeidet! Mindig száraz ruhával töröld át őket, és ha valamilyen szennyeződést nem tudsz leszedni, elektronikai eszközökre kifejlesztett tisztítókendőt szabad alkalmazni.
Forrás: Akár a ruhádról, akár az ágyneműhuzatról van szó, a selyem nagyon-nagyon kényes dolog. Ha vízzel kimosod, elsőre talán nem látsz rajta problémát, de egy idő után azt tapasztalhatod, hogy elveszítette színét, és kis foltok jelentek meg rajta, amik nem tűnnek el. Azt javasolják, hogy bízd a profi tisztítókra, ha szeretnéd még hosszú ideig használni a selyem anyagú darabokat!
Forrás: A márvány porózus anyag, amit a víz könnyedén kikezdhet. Ennek is van a felületén egy védőréteg, akárcsak a padlónak, ami egy darabig ugyan biztonságot nyújt neki, de ha gyakran éri víz, kisebb sérülések jelenhetnek meg rajta. Ezért kell figyelni arra, hogy nedves poharat, flakont, tányért sose tegyél rá, mert ennek is nyoma maradhat. Szerezz be speciális tisztítószert, hogy hosszú évtizedekig megóvd a márványfelületek szépségét!
Forrás: Sose tisztíts vízzel olyan tárgyakat, amelyek sárgarézből készültek. Ez legyen dísztárgy, vagy akár egy trombita, fontos betartani ezt a szabályt, ugyanis a víz egy idő után eltávolítja a felületi lakkot, és további szennyeződéseket, tartós károkat okoz.