Galéria

5 étel, amit késő este is nyugodtan ehetsz

Forrás: A tojás szuper fehérjeforrás, ráadásul a testednek fontos aminosavakat is tartalmazza. Ezért érdemes esti éhség esetén Benedict tojást vagy főtt változatot enni. A rántottával sincs gond, de csak akkor, ha nagyon minimális olajjal, vagy anélkül készíted el!
Forrás: Ha késő este jut időd vacsorázni például a munkabeosztásod miatt, és nem elégszel meg néhány kisebb falattal, lehetőleg pulykát válassz! Már egy szelettel jól lakhatsz, mellette pedig nagyon egészséges fehérjéket tartalmaz. Sokan a csirkét preferálják, pedig ezt több időbe telik megemészteni a testednek, mint a pulykát!
Forrás: Ennek az ételnek a csicseriborsó az alapja, ami B6-vitaminban gazdag, és segíti a szerotonin előállítását a testednek. Ha késő este ennél valamit, érdemes ezt választanod, mellé uborka-, cukkini- és répaszeletekkel!
Forrás: Egy kisebb adag sajt nagyjából 100 kalóriát tesz ki, és szerencsére tele van pozitív összetevőkkel: fehérjével, triptofánnal és kazeinnel is. Utóbbi még lazítani is segít, és az izmok egészségéhez is hozzátesz. Ami pedig a szőlőt illeti, melatonin-tartalma miatt az alvásodon javít, így ezt is érdemes lefekvés előtt fogyasztani.
Forrás: Az egyik legegyszerűbb, és cserébe legfinomabb étel, amit éjszaka is ehetsz! A benne lévő összetevők segítenek a testednek abban, hogy megszabadulj a felesleges koleszterintől, de persze csak akkor, ha nem sózod vagy vajazod meg túlságosan.