Galéria

Személyiségtípusok a szexben, a szakértő szerint

Forrás:

Ha bármitől besokallsz, akkor a szex a jól bevált stresszoldód. Élvezed a testi és lelki ellazulást, amit az orgazmus nyújt. Talán még azért is beveted a szexet (partnerrel vagy akár nélküle is), hogy könnyebben elaludj este. Ágyba bújsz akkor, amikor feszültnek érzed magad, vagy egyszerűen csak azért, mert élvezed azt a kellemes érzést, ami a szex után elönt. Viszont gyakran annyira koncentrálsz a végeredményre, hogy elfelejted élvezni magát az aktust. A partnered akár úgy is érezheti, hogy nem okoz neked örömet az egész, mert annyira a végcélra összpontosítasz.


Forrás:

A szex neked arról szól, hogy új dolgokat próbálj ki az ágyban, szórakozz és ne vedd túl komolyan az egészet. Kíváncsi vagy, szívesen tanulsz és áhítozol az újdonságokra. Még akkor is nyitott vagy bármire, ha nem vagy biztos benne, hogy tetszeni fog. Utólag csak nevetsz rajta, ha nem jött be a számításod.


Forrás:

Számodra a hálószobában nagyon fontos a nagylelkűség és a tisztességes adok-kapok. Azt várod a partneredtől, hogy lelkesen elégítse ki a szükségleteidet, és te is örömmel teszed meg ugyanezt érte. Azt szeretnéd, hogy ő is ugyanúgy élvezze azt, hogy adhat, mint amennyire te élvezed azt, hogy kapsz – és ez fordítva is igaz. Ha azonban nem látod rajta egyértelműen a lelkesedést, akkor nem tudod igazán élvezni a szeretkezést. Vigyázz, mert ez viszont a partnerednek lehet kissé fárasztó.


Forrás:

A te szemedben a szex ajándék, amit megosztasz a partnereddel. Legalább olyan fontos neked, hogy a szex a partnered számára élményt jelentsen, mint az, hogy saját magadnak is az legyen – számodra talán még fontosabb is az ő öröme. Ráhangolódsz a partneredre és jobban érzed magad attól, ha tudod, hogy ő jól érzi magát attól, amit csinálsz. Ez viszont azt jelenti, hogy gondjaid lehetnek azzal, amikor ő ad: kényelmetlennek érezheted, ha te vagy a figyelem központjában vagy egyszerűen csak a te örömed fontos, és ezt nem tudod azonnal viszonozni.


Forrás:

Neked az a legeslegfontosabb, hogy biztonságban érezd magad a szexuális partnereddel. Előfordulhat, hogy a múltban szexuális traumát éltél át. Fontosak számodra a határaid, mint ahogy az is, hogy a szexre mindkét fél beleegyezésével kerüljön sor.


Forrás:

Számodra csak számít jó szexnek, ami heves és vad – akár állatias is. Szex közben rá vagy hangolódva az energiára közted és a partnered közt. Nagyon szeretsz mindenről elfeledkezni és átadni magad a pillanatnak. Számodra az a legjobb szex, amikor megáll az idő.


Forrás:

Te egyszerűen csak szereted jól érezni magad. A szexben is csak a testi örömöket látod. Nem is érted, mi ez a sok különböző személyiségtípus, számodra egyértelműnek tűnik, hogy minkdenki úgy van ezzel, mint te: a szex csak az élet egyik egyszerű öröme. Az érintés és a testi kontaktus nemcsak szex közben, hanem máskor is fontos számodra. Nem várod el a szextől, hogy érzelmes vagy túlságosan intim legyen – olyannal is lazán ágyba bújsz, akit éppen megismertél.


Forrás:

Teljesen mindegy, mennyire vagy elfoglalt, a szex marad számodra az első számú prioritás. Még amikor fáradt vagy, akkor is találsz időt egy kis hancúrozásra, és úgy alakítod a dolgokat, hogy semmiképpen sem maradhasson el. Nagyra értékeled a szexuális életed, hajlandó vagy időt szánni rá és áldozatokat hozni érte. A szexben is szereted a következetességet: talán még arra is van egy kialakított rutinod, hogy milyen gyakorisággal szeretkezel.


Forrás:

Számodra a szex célja az, hogy a partnereddel az érzelmi kötődést is erősítsd, ne csak a testi kapcsolatot. Valószínűleg jobban élvezed az intimebb szeretkezést, sok simogatással, szemkontaktussal és szerelmi vallomással. Élvezni akarod a pillanatot és nem sietteted a dolgokat. Hasonló vagy ahhoz, aki az örömet keresi a szexben, de számodra fontos az érzelmi intimitás is – egyéjszakás kaland szóba sem jöhet.


Forrás:

Te aztán nem vagy szégyenlős, sőt! Szado-mazo, perverziók, tabunak számító szexuális fantáziák – te nem megijedsz ezektől, hanem izgalomba jössz tőlük. Kötözés-fegyelmezés, dominancia-alávetettség – neked minden belefér. Míg a felfedező típus magát a kísérletezést élvezi és mindenre nyitott, te kifejezetten a tabunak számító dolgokra vágysz.


Forrás:

Úgy gondolod, hogy a szexnek transzcendens élmények kell lennie. Számodra a szex nem csak arról szól, hogy mi történik a testedben. Talán vallásos vagy, vagy vonzanak a keleti filozófiák, például a tantra. Ha vallásos neveltetést kaptál, ami merev szabályokat tanított a szexualitással kapcsolatban, akkor számodra kihívást jelent egészségesen megélni a szexualitást, mert a szégyenérzet és a megbélyegzéstől való félelem megakadályozza ezt.