Galéria

5 tipp, amivel a pókokat a házon kívül tarthatod

Forrás: Az első, és egyben legfontosabb lépés, amivel a pókokat kiűzheted az otthonodból az, ha megszabadulsz minden lehetséges kajaforrásuktól. Ezek az élőlények különböző rovarokat és bogarakat esznek, így érdemes minden apró zegzugot feltakarítani alaposan, valamint figyelni arra, hogy ne morzsázz el semmit (hiszen ezzel más bogarakat vonzol az otthonodba, aminek a pókok csak örülnek). Szerezz be egy szúnyoghálót, ecetes oldattal pedig fújj be azon nehezen elérhető helyekre, ahol általában a pókok rejtőznek.
Forrás: Az ablakokon keresztül egészen sok pók jut be a lakásba, ezért nem mindegy, hogy mivel mosod le az üveg külső felét! Elsősorban azt javasolják, hogy ammóniás ablaktisztító folyadékot érdemes alkalmazni, mert ennek szagát nagyon nem szeretik, és inkább távolságot tartanak az ablaktól.
Forrás: De ezen kívül azért akad pár számunkra kellemesebb illatú megoldás is! A pókok ugyanis utálnak mindent, aminek citrusos, fahéjas vagy borsmenta illata van, így érdemes lehet akár illóolajból néhány cseppet tenni az ablak környékére, vagy gyertyát gyújtani.
Forrás: Amennyiben kertes házban élsz, az ablakod alatti területet érdemes közelebbről szemügyre venni! Ha itt könnyedén találnak menedéket a pókok, nem sok választja el őket attól, hogy az ablakon is bejöjjenek. A legjobb, és egyben legszebb megoldás az, ha levendulát ültetsz az ablakod alá, mert ennek erős illatát a pókok kifejezetten utálják!
Forrás: Ha körbenézel a lakásodban, találhatsz nem egy apró rést, ami potenciális rejtekhely lehet a pókoknak. A fal és a parketta közötti bemélyedés, az apró lyukak vezetékeknek, a csövek melletti rések mind lehetőséget biztosítanak nekik nem csak a bejutásra, de a tökéletes rejtőzködésre is. Ezeket fontos ellenőrizni, betömni valamivel!