Galéria

Mocktails - a legjobb alkoholmentes koktélok

Forrás:

Hozzávalók: 2 csészényi fagyasztott eper, 1/3 csészényi citromlé (körülbelül 6 citrom), 8 csészényi szénsavas víz, opcionális: 1/4 csészényi kókuszdió cukor

Elkészítése: vedd ki az epret a mélyhűtőből és hagyd, hogy kissé felolvadjon, de még maradjon hideg. Adj hozzá citromlevet, és kissé pürésítsd le egy robotgépben (nem kell, hogy teljesen homogén legyen). Tölts az epres keveréket a kancsóba, majd önts fel a szénsavas vízzel.


Forrás:

Hozzávalók: 2,5 dl frissen facsart vérnarancslé, 1 ek. méz

½ tk. vanília kivonat, 1-1,5 dl szénsavas víz, vérnarancsszeletek

Elkészítése: öntsd egy befőttesüvegbe a narancslevet, ad hozzá a mézet és a vaníliát majd rázd össze. Töltsd ki két jéggel feltöltött pohárba, majd adj öntsd fel buborékos vízzel.
Forrás:

Hozzávalók: 6 hibiszkusz  filteres tea, 3 csészényi forrásban levő víz, 3 csészényi hideg víz, 1 alma (apróra vágva), 1 narancs (hámozva, szeletelve)

Elkészítése: áztasd 8 percen keresztül a teát a forró vízben, majd dobd ki belőle a filtereket, és öntsd fel hideg vízzel és a feldarabolt gyümölcsökkel és tedd minimum 2 órára hűtőszekrénybe. Tálalásnál adj hozzá jeget és friss gyümölcsöket.

 


Forrás:

Hozzávalók: 1 l hűtött szénsavas víz, 1/2 frissen facsart narancs, 1/2 frissen facsart vérnarancs, 1/2 frissen facsart grapefruit

Elkészítése: oszd el egyenlő részre a citrus leveket 4 pezsgőspohárban, majd öntsd fel őket a behűtött szénsavas vízzel és kevergesd el kissé.

 


Forrás:

Hozzávalók: 2 pohár natúr mandulatej, 2 pohár kókusztej, 3 ek. juharszirup, 4 tk. vaníliakivonat, 1/4 tk. őrölt szerecsendió, egy csipet só

Elkészítése: keverd össze a hozzávalókat egy magasfalú edényben. Tedd fel főni, majd amikor felforrt, vedd le a tűzhelyet takaréklángra. Ezután alacsony lángon folyamatosan kevergesd, nagyjából 5 percig, és figyeld, hogy nehogy leégjen az alja.
Amikor kellően homogén lett, húzd le a tűzről, és akár egy másik edénybe átöntve hagyd hűlni. Miután kihűlt, merd őket légmentesen záródó kis üvegekbe, vagy poharakba, és tedd be a hűtőbe pár órára, hogy jobban összeérjenek az ízek.