Galéria

A válás öt leggyakoribb oka egy hollywoodi ügyvéd szerint

Forrás:

A hűtlenség természetesen fontos szempont tud lenni egy válóperben. De a legtöbb esetben a kommunikáció hiánya jóval mélyebben gyökerezik és hamarabb válik mindennapos problémává, mint hogy a felek máshol keresnék a boldogságot. A válások első számú oka az, amikor a párok nem kezelik a házasságukat prioritásként – magyarázza Wasser. És hogy mi a megoldás? Vegyetek igénybe párterápiát, házassági tanácsadást, mielőtt a probléma bekövetkezne. Bizony, már akkor, amikor minden a legnagyobb rendben van. „A nyugodt, problémamentes fázis ideális arra, hogy a partnerek továbbfejlesszék a kommunikációs eszközeiket. Így aztán, amikor beüt a krach – ami előbb-utóbb mindenki életében megtörténik –, akkor megvannak a megfelelő szkillek, amikhez folyamodhatnak.”


Forrás: Talán generációs problémával állunk szemben, de a mai világban már szükség van a drámára, a felfedezés, a hódítás élményére. „Sokan vannak úgy, 5-6 évnyi házasság után, hogy nem érzik már ugyanazt az izgatottságot a kapcsolatukban – mondja Wasser. – Persze, hogy nem. Ezért választanod kell: megteremted az izgi élményeket magadnak, vagy két-három évenként új kapcsolatot létesítesz?”
Forrás:

Amikor kimondod a boldogító igent, egyúttal jogi megállapodást kötsz akkor is, ha nem írtál alá házassági szerződést. Az íratlan megállapodás tartalmazza, mit hozol be a házasságba. Te vezeted majd a háztartást? Te tartod el a családot? Mi a helyzet, ha a szerepek felcserélődnek? Ez utóbbi helyzet elég gyakori válóok. „Ha valami drasztikus változás következik be a pénzügyekben, az nagyon sokat számíthat egy házasságban – teríti ki a kártyáit Wasser. – Vannak ugyanis kapcsolatok, amik erre épülnek. Láttam eseteket, amikor így jött létre egy házasság: ‘Oké, te nem vagy olyan vonzó, mint én, meg olyan okos sem, de sok pénzt keresel, így jól meg leszünk együtt.’ Aztán egyszercsak már nem keres az illető olyan sok pénzt vagy te nem vagy már olyan attraktív. Rengeteg kapcsolat valódi krízisbe kerül az ilyen változások következtében.”


Forrás:

Ez magáért beszél. Ha az egyik fél nem képes a mindennapjait kontrollálni és a függősége eluralja az életét, akkor mire észbe kap, válás lehet a vége.


Forrás:

Amikor összeházasodsz valakivel, muszáj tisztáznotok a gyereknevelés alapelveit. Tudatosítonotok kell, hogy ki mit gondol az iskoláztatás, a vallási nevelés, az ebéd utáni édesség, a közösen töltött szabadidő és még számtalan más kérdésben. Persze amikor már megérkezett az új jövevény a családba, az sok előzetes elképzelést felülírhat. Mégis, kell, hogy legyen egy terv. Wasser szerint ráadásul a nagyobb, előre nem látható nehézségek – a fogyatékosságtól kezdve a fegyelmezési problémákig – komoly párkapcsolati problémákat vonhatnak maguk után. Mi több, az is gyakori válóok, amikor a sok munka és gyerekpara között a felek észre sem veszik, hogy eltávolodtak egymástól. „Már nem kommunikálnak az egyetlen dologról, ami még közös bennük, és most az 50-es éveikben járnak, a gyerek egyetemre jár és felteszik maguknak a kérdést: ki vagyok én egyáltalán? A válasznak gyakran egyenes következménye a válás” – teszi hozzá Wasser.