Galéria

Így lehet napcsókolta hajad – festés és hidrogén nélkül – egyenesen a kamrából!

Forrás: 2 evőkanál frissen facsart citromlevet és két deci vizet keverj össze, és oszlasd el a hajadon, koncentrálva a hajtövekre. Majd ülj ki a napra pár órát. A citrom magas C-vitamin tartalma az, ami segít a szőkítésben. Ha nagyon bátor vagy, a beauty bloggerek szerint a citrom-vodka kombóval még erőteljesebb szőkeséget érhetsz el!
Forrás:

Jessica Lee vlogger csakis ezzel a módszerrel szőkíti barna tincseit. Először készít egy erős kamillateát, 2 decit legalább 5 filterrel, ehhez ad egy negyed bögre citromlevet, felviszi a hajára, majd szintén a napon tölt pár órát. Arra viszont figyelj, a hozzávalók szárítanak, így a hajmosás után extra kondicionálás szükséges!


Forrás:

Az előző, kamillás kombót felturbózhatod almaecettel is: az ecet segít a haj pH-jának kiegyenlítésében, az illat pedig pillanatok alatt eltűnik. Mehet a hajra összekeverve 1/4 csésze kamillatea, ugyanennyi almaecet és egy kis citromlé. Akár egész nap fent hagyhatod a hajadon!


Forrás: Akár az asztali só is nagyon jól tud működni: ugyanannyi sót és vizet keverj össze, vidd fel a tincseidre, és legalább 10 percig hagyd hatni, lehetőleg kint a napon.
Forrás: Próbáld ki a következő éjszakai maszkot  a haj szőkesége érdekében: fél csésze hajbalzsamhoz adj 2 evőkanál őrölt fahéjat, hagyd éjjelre a tincseiden, reggel pedig mossd le. A fahéj önmagában is szépen világosít!
Forrás:

A méz és a fahéj együtt úgy működnek, mint a hidrogén-peroxid, ám feldolgozott helyett nyers mézet alkalmazz, a másik ugyanis nem ugyanazokat az enzimeket tartalmazza. Negyed csésze mézet keverj össze fél csésze desztillált vízzel, egy evőkanál fahéjjal és olíva olajjal, és legalább 1 órát hagyd a hajadon.