Tonhalsaláta
Az egyik legnagyobb kedvencünk a családban a tonhalsaláta. Este jó, ha könnyű, kímélő ételeket fogyasztunk, amik nem terhelik meg a gyomrunk, ezért is tökéletes választás ez az étel. A tonhal az egyik legkalóriaszegényebb halfajta, Omega 3 zsírsavat tartalmaz ami kifejezetten hasznos a szervezetünknek. Pár perc alatt elkészül ez a friss saláta, és még mosogatni sem kell sokat utána. :)Hozzávalók négy fő részére:1 fej jégsaláta5 db paradicsom4 főtt tojás felszeletelve2 doboz tonhalkonzerv1 csomag light mozzarella golyókpirított kenyérkocka darabok (opcionális)4 db retek1 db sárgarépafél citrom leve1 ek. olívaolajElkészítés:A jégsalátát, a paradicsomot, a retket felszeletelem, majd egy nagy tálba teszem. A sárgarépát nagylyukú reszelőn lereszelem, hozzáadom a többi zöldséghez. A tonhalkonzerv tartalmát szintén ráborítom a zöldséghalmazra, majd a négy tojást ishozzáteszem. Végül jöhetnek a mozzarella golyók és opcionálisan a pirított kenyérkocka darabok. (Bármilyen kenyeret használhatunk, olyat ami belefér a diétánkba.) Utolsó simításként a citromlevet és az olívaolajat összekeverjük, majd ráöntjük a salátánkra.