Galéria

7 emberi fogyasztásra szánt étel, amit a cicák is megehetnek

Forrás:

A nem ízesített, főtt csirke, pulyka, és sovány marhahús kielégíti a cicák hús iránti vágyát. Az állatorvos azonban mindenkit óva int attól, hogy otthon kezdjen bele az állat nyers hússal való etetésébe, ugyanis elég egy apró figyelmetlenség, vagy egy nem túl friss hús és máris baj lehet belőle.


Forrás:

Csak kis mennyiségben oké, ugyanis bár a tejtermékek magas fehérje-, és zsírtartalmak, valamint többféle vitamint is tartalmaznak, a túl sok tejtermék bélrendszeri zavart okozhat a cicáknál.

 


Forrás:

Kifejezetten szeretik a macskák a lazacot, ami rendkívül jó hatással van a bőrükre, a szívükre, a veséjükre, valamint az ízületeik egészségére is. Fontos, hogy ha házilag készítjük, akkor meg kell róla győződni, hogy teljesen átfőtt, valamint szálkamentes darabbal kínáljuk kedvencünket. Szintén fontos tudni, hogy önmagában a lazac vagy konzerv tonhal nem nyújt elegendő tápanyagot a cicának, így maximum kiegészítő étkezésként lehet néha beiktatni. A hangsúly pedig a néha szócskán is van, hiszen a túl sok nyers tonhal akár tiaminhiányhoz is vezethet.


Forrás:

Egy kis borsó, brokkoli, uborka, vagy sárgarépa is beleférhet, sok macska kifejezetten szereti a zöldségek ízét.


Forrás:

A főtt tojás biztonságos számukra, és jelentős fehérjeforrást jelent. Azonban szintén nem elegendő önmagában tápanyagilag, így az egészségéhez nélkülözhetetlen, hogy más ételt is kapjon. Valamint nagyon kell ügyelni arra, hogy a tojás friss legyen és rendesen át legyen főzve elkerülve az esetleges baktériumok okozta problémákat.

 


Forrás:

A mangó, a banán, az alma, és az áfonya beleférhet az állatorvos szerint. A sárgadinnye sokat segíthet nekik, ha gond van az emésztéssel. Viszont csak icipici adagokban szabad gondolkozni és egyéni igényeket kell nézni, hiszen, ahogy mi emberek, úgy ők sem feltétlenül szeretnek mindent.


Forrás:

Sok macska ízletesnek tartja a főtt kukoricát, a rizst, és a kuszkuszt. A főtt gabona könnyen emészthető a macskák számára, nem mellesleg több macskaeledelben is megtalálhatóak.