Galéria

5 nagyon aktív kutyafajta, akikkel tényleg lehet kirándulni

Forrás: Ha energikus fajták, elsősorban mindenkinek a nagy méretű kutyák jutnak eszébe, pedig a kisebbek között is akadnak olyanok, akik imádnak pörögni. Ilyen a jack russel is! Olyan szintű energia van ebben a kutyában, amit elsőre ki sem néznél belőle: imád futkározni, kergetőzni, és bár lassabban tud melletted sétálni, akkor is nagyon élvezi a túrákat. Szuper választás azoknak, akik kisebb lakásban élnek, de imádnak kirándulni, és lelkes társat keresnek ehhez a hobbihoz.
Forrás: Nem titok, a juhászkutyák imádják a mozgást, ezért ők kifejezetten rosszul viselik az apró lakásokat és a kevés sétát. Nekik igényük van arra, hogy sokat futkározzanak, játsszanak, ebből kifolyólag pedig azt is imádják, ha a gazdájukkal mehetnek el sportolni vagy túrázni. Az biztos, hogy ők nem fognak fáradtan leülni az út szélére, és megmakacsolni magukat a további játékban, mert az energiaszintjük hatalmas!
Forrás: Az ausztrál juhász hasonló kvalitásokkal rendelkezik, mint a border collie! Rendkívül tehetséges ez a fajta a sportokban, fáradhatatlan, és ha nekiálltok frizbizni, biztos, hogy nem tudod majd egyhamar abbahagyni. A sportolás mellett a játék is nagy kedvence, pláne a fogócskázás és a terelés. Ha viszont nem kapja meg a kellő mozgást és figyelmet, kimondottan morcossá tud válni, ezért csak akkor válaszd ezt a fajtát, ha tényleg gyakran tudsz vele kimozdulni.
Forrás: A berni pásztorok igazán erős kutyafajták, hatalmas izomzattal, így saját súlyuk többszörösét is képesek elhúzni. De semmi ok az ijedtségre, hiszen ennek ellenére nagyon barátságos, kedves és ragaszkodó fajtáról van szó, aki imádja a gyerekeket. Szuper választás olyan családokba, ahol a közös játék, kirándulás és futkározás gyakori, mert ő tényleg igényli azt, hogy levezessék a felgyülemlett energiáját!
Forrás: A berni pásztorhoz hasonló képességekkel rendelkeznek a huskyk is. Ez a fajta ugyancsak nagyon erős, és a súlyának többszörösét is elbírja, ráadásul nem kis ideig. Ebből kifolyólag neki nem okoz gondot, ha hosszabb kirándulásra indultok, és bírnia kell az egész napos sétálást. Sőt! Ragaszkodó, és bár időnként nyűgös tud lenni (pláne, ha nincs levezetve az energiája), ettől eltekintve nagyon jó választás az aktív életet élő emberek mellé!