Galéria

Nem fog hiányozni a finomított szénhidrát: 6 tészta alternatíva

Forrás: Oké, az íze nem hasonlít a tésztáéra, de nagyon finom, egészséges, és rengeteg plusz kalóriától kímélheted meg magad, ha ezt választod a hagyományos spagetti helyett. Süsd 180 fokon 30–40 percig, utána egy villával kapard ki a spagettiszerű szálakat a tökből és tálald a kedvenc szószoddal.
Forrás: A cukkinispagetti szénhidrát- és gluténmentes, emellett a paleo diétába is beilleszthető. Elkészítheted cukkini spirálozóval, szalagokra vághatod egy zöldséghámozóval, vagy szelheted julienne-re, majd egy kis hőkezelés után megpakolhatod a kedvenc tésztaszószoddal és feltéteddel.
Forrás: A szoba a hajdina japán megnevezése, de emellett a hajdinából készült tésztákat vagy más vékony tésztákat is így nevezik. Japánban számtalan felhasználási módja ismert: hidegen, melegen és levesbetétként egyaránt fogyasztják. A hajdinából készült tészta könnyen emészthető, nagyjából egyharmad annyi szénhidrát található benne, mint a hagyományos tésztákban és sok benne az antioxidáns. Eheted szójaszósszal, tofuval, hússal, hallal és zöldségekkel is.
Forrás:

Egészséges, laktató és kalóriaszegény, szénhidráttartama pedig elenyésző. Víztartalma igen magas, 97 százalék, míg glukomannán-tartalma 3 százalék. A glukomannán (ami egy rost) ráadásul probiotikus hatású, ami segít a bélflóránk egészségének megőrzésében.


Forrás:

Ez a kínai tésztafajta mungóbabból kivont keményítőből készül, tojás hozzáadása nélkül. Tele van vitaminokkal, alacsony a zsír- és a szénhidráttartalma. Könnyen emészthető és készíthető. Nem kell főzni, épp csak lefedve forrázni nagyjából 10 percen keresztül. Íze semleges, így nagyon változatosan ízesíthető.


Forrás: Teljes kiőrlésű barna rizsből készül, gluténmentes, tele van fehérjével és magnéziummal, állaga lágy és ruganyos. Mindössze 5 perc alatt megfő és ugyanúgy használhatod, ízesítheted, mint a hagyományos tésztafajtákat.