Galéria

Híres emberek magyar felmenőkkel

Forrás:

Goldie Hawn, a 20. század ikonikus színésznője magyar zsidók leszármazottja. A színésznő édesanyja családjával menekült az Egyesült Államokba a II. világháború idején. Goldie Amerikában nőtt fel, egész életét ott töltötte. 2012-ben húgával Magyarországra látogattak, hogy felkutassák gyökereiket. Természetesen ez azt jelenti, hogy a színésznő szintén híres lánya, Kate Hudson is magyar felmenőkkel büszkélkedhet.


Forrás:

Igen, jól látjátok! Charlie egyik angyala is magyar származású. Drew Barrymore édesanyja, Makó Ildikó a II. világháború idején született és menekült szüleivel az Államokba. A színésznő állítólag minden alkalommal, amikor magyarokkal találkozik, büszkén jelenti ki: ő is magyar!


Forrás:

Michael Balzary, ismertebb nevén Flea, a Red Hot Chili Peppers gitárosa büszke magyar származására. Bár a zenész soha nem élt Magyarországon, gyakran emlegeti nagyapját, aki hazánkból költözött Ausztráliába.


Forrás:

A divatvilág egyik legmeghatározóbb tervezője is félig magyar. Calvin Klein édesapja, Leo Klein magyar zsidó volt, aki New Yorkba emigrált. Calvin Bronxban született és nőtt fel, de állítólag büszke  származására.


Forrás:

A világ talán legismertebb bűvésze és illuzionistája, Harry Houdini szintén magyar volt. Houdini Weisz Erik néven született 1874-ben Budapesten. Csupán négy éves volt, amikor családja Amerikába emigrált. Bár otthon családjával magyarul beszéltek, mégis sokáig titkolta magyar származását.


Forrás:

A híres újságíró, Joseph Pulitzer, aki után az újságírás talán legrangosabb díját, a Pulitzer-díjat nevezték el, Magyarországon, Makón született. A fiú katona szeretett volna lenni, de rossz fizikuma miatt nem vették fel a hadseregbe. 17 éves korában Hamburgba szökött, ahol bekerült az amerikai katonaságba és emigrált.


Forrás: .Az amerikai színész és komikus talán ismertebb az Egyesült Államokban, mint nálunk. Pedig Louis C.K, akinek születési neve Székely Louis, szintén magyar származású.
Forrás:

Tony Curtis a korai filmezés meghatározó alakja volt. A színész Manhattanben született, édesanyja csehszlovák, míg apja magyar volt. Angolul egészen öt-hat éves koráig egyáltalán nem beszélt.


Forrás:

Columbo, a szórakozott detektív nevét az egész világ megismerte. Az őt alakító színésznek, Peter Falknak pedig magyar felmenői is vannak. Édesanyja magyar zsidó volt, aki Amerikába költözött, Falk már ott született és ott is nőtt fel. A magyar származás viszont nekünk is megmagyarázza, hogy mit keres Columbo szobra a Jászai Mari téren!