Galéria

Ételek, amiknek magas a víztartalmuk

Forrás: A nyár egyik legnépszerűbb gyümölcse híres arról, hogy remekül képes hidratálni a tested! Olyannyira, hogy nagyjából 90-95%-a víz, ami nem csak segít még több folyadékot bejuttatni a testedbe, de a veseműködést is pozitívan befolyásolja. Ebből kifolyólag rendkívül ajánlott a fogyasztása azoknak, akik valamilyen veseproblémával küzdenek. Sajnos C-vitamin viszonylag kevés van benne, de az íze mindenért kárpótol!
Forrás: Ha a görögdinnye nem a kedvenced, vagy valami mást ennél inkább, az eper is szuper választás lehet. 90%-a folyadék, így ez már önmagában jó alapot ad, ha pedig egy bögrényit megeszel belőle, az felér körülbelül másfél deciliter vízzel. Persze ez még kevés a testednek, de kiegészítésként nagyon is sokat számíthat, ha folyadékban dús gyümölcsöt eszel délután vagy délelőtt!
Forrás: A sárgadinnye nem olyan hatékony hidratálás szempontjából, mint a görögdinnye, de attól még ez is előnyös lesz a testednek! Nem elég, hogy 90%-a víz, de ráadásul tele van egészséges vitaminokkal is. A- és C-vitamin tartalma kimagasló, és ha gyakran fogyasztod a gyümölcsöt, a bőrödön és a hajadon is érzékelni fogod a pozitív változást.
Forrás: Valószínűleg a hidratáló ételek esetében nem a gomba lett volna az első, ami eszedbe jut, pedig ez is közéjük tartozik! 92%-os víztartalommal rendelkezik, ráadásul nem csak finom, de nagyon sok fehérje található benne. És még itt sincs vége a listának! Ugyanis a gomba antibakteriális tulajdonsággal bír, és a koleszterin-szintedet is csökkentheted a fogyasztásával. Statisztikák szerint ebből körülbelül négy darab felel meg egy pohár víznek.
Forrás: Ki hitte volna, hogy a paradicsomnak 95%-a víz? Olyannyira, hogy ha megeszel két egész paradicsomot (persze viszonylag nagyobbra gondolunk), akkor az felér egy pohár víz elfogyasztásával. Akár a paradicsomlének is adhatsz esélyt, de azért ne felejtsd el ellenőrizni ennek összetevőit. Ami pedig még fontosabb, hogy ez sem helyettesíti a víz ivását, de kiegészítésként szuper lehet. Ugyanez igaz egyébként a fekete és zöld teákra is!
Forrás: Az uborkát előszeretettel javasolják azoknak, akik narancsbőrrel küzdenek, ugyanis ennek a zöldségnek 96%-a áll vízből. Ami azt jelenti, hogy a fogyasztásával remekül tudod hidratálni a testedet, ráadásul alig tartalmaz kalóriát, így még a fogyókúrába is beépíthető. 
Forrás: A zeller talán nem tartozik a kedvenceid közé, pedig rengeteg pozitív összetevőt tartalmaz. Egyrészt magas a rosttartalma, tele van antioxidánsokkal, vitaminokkal, és még flavonoidokkal is: utóbbi segít a testednek csökkenteni a gyulladások mértékét, így a magas víztartalmon túl számos előnye van a fogyasztásának. Ráadásul 95%-a víz! Akár szószt is készíthetsz mellé, és mártogatósként is fogyaszthatod ezt a zöldséget.