Galéria

10 alapgyakorlat a test minden porcikájának megmozgatásához

Forrás:

Ha helyesen végezed el ezt a komplex gyakorlatot, folyamatos intenzív terhelést biztosítasz a lábaidnak, amellyel fejlesztheted a combizmodat, combhajlító izmodat és a farizmodat, miközben erőteljes nyújtó hatást is gyakorolsz a lábaidra.

Ennyit végezz belőle: 3x10

 


Forrás:

Ez az egyik legalapvetőbb és leghatékonyabb gyakorlat, ami egyszerre dolgoztatja meg a nagyobb izomcsoportokat, égeti a kalóriákat, miközben erősíti a teljes testet, különösképp a hátat, hasat, mellkast és a vállakat.

Ennyit végezz belőle: annyit amennyit csak tudsz és ezt a számot ismételd meg háromszor.


Forrás:

A láb izmainak fejlesztése mellett az egész testet átmozgatja, elősegíti a test izomtömegének növekedését, segíti a tesztoszteron- és növekedéshormon termelést, jótékonyan hat a vérkeringésre, növeli a szervezet védelmét az elhízás, cukorbetegség és a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen.

Ennyit végezz belőle: 3x20


Forrás:

Ennél a gyakorlatnál a bicepsz mellett a váll és a hát is dolgozik, méghozzá nem is keveset. 

Ennyit végezz belőle: 3x12


Forrás:

Ez egy olyan összetett mozgás, amivel a karizmaid mellett a hátadat is, sőt az egész felsőtestedet erősíted.

Ennyit végezz belőle: 3x10


Forrás:

Erősíti az egész testet, javítja a szív és tüdőkapacitást, erősíti a szív-és érrendszert, felgyorsítja az anyagcserét,

Ennyit végezz belőle: 3X10


Forrás:

Az egy lábon végzett gyakorlatok instabil helyzetbe kényszerítik a testet, így a csípő és törzsizmok is kénytelenek dolgozni, hogy segítségükkel ki tudjuk egyensúlyozni, illetve ki tudjuk tartani a pózt. Elsősorban a combhajlító-, a far- és a combizom dolgozik a gyakorlat során, de a gerincfeszítő-, combfeszítő és a hasizom is kap terhelést. Végezd súlyzókkal a gyakorlatot!

Ennyit végezz belőle: 10-12/lábanként


Forrás:

Javítja az egyensúlyérzéket és szinte az összes izmot átmozgatja.

Ennyit végezz belőle: 3X10-15


Forrás:

A felülés az egyik leghatékonyabb módja a hasizmok megdolgoztatásának, de ha derékfájós vagy, igyekezz úgy végezni ezt a gyakorlatot, hogy csak a vállad és a hátad emeled fel kissé a földről.

Ennyit végezz belőle: 3x15


Forrás:

Segítségével izmosodik a fenék, és erősödik a derék, így kifejezetten ajánlott azok számára, akik ülőmunkát végeznek és sokszor derékfájásra panaszkodnak.

Ennyit végezz belőle: 3x10-12