Ha tojásfőzés közben egy evőkanál ecetet adsz a vízhez, azzal megakadályozhatod a tojáshéj megrepedését. Az ecet abban segít, hogy a tojásfehérje gyorsabban megszilárduljon a főzés során, így ha netán mégis megrepedne a héj, mégsem fog majd kifolyni a tojás a réseken. De azért túlzásokba sem szabad esni: ha túl sok ecetet teszel a vízbe, a tojás átveheti az illatát és az ízét is.
8 étel, ami csökkenti a vérzsírt, ezzel meghosszabbítva életed: szíved hálás lesz ezekért!
A trigliceridek a szervezetben található zsírok egy fajtáját jelentik. Az emelkedett szintek a szív- és érrendszeri betegségek fokozott kockázatához kapcsolódnak. Az étrend fontos szerepet játszik a trigliceridek termelésében a szervezetben, és bizonyos élelmiszerek akár csökkenthetik is a vérzsír szintjét.
10 egészségesnek hitt étel, ami valójában nem az: ne higgy a népszerű hívószavaknak!
Joghurt, granola, lencse chips – mindegyik egészségesen hangzik, igaz? Sajnos, bármennyire is erényesnek hangzik egy étel – különösen a „teljesen természetes”, „gluténmentes” és „élő, aktív kultúrák” – olyan népszerű hívószavakkal együtt, még mindig rossz lehet a számodra.
5 módszer, amivel a kisebbrendűségi komplexussal élők manipulálják a környezetüket
A kisebbrendűségi komplexust nem feltétlen lehet azonnal felismerni, mert az, aki önértékelési zavarokkal küzd, jellemzően olyan álarc mögé bújuk, ami épp az ellenkezőjét sugallhatja. Elmondjuk, milyen jelekre érdemes figyelned!