Galéria

5 film, amiben a jelmeznek mélyebb jelentése volt, mint gondoltad volna

Forrás: A jelmeztervező, Deborah Lynn Scott elmondása szerint a ruhákkal az volt a célja, hogy a karakterek személyisége is jobban átjöjjön a képernyőn. Rose például egy szenvedélyes, határozott nő, aki azért viselt piros és fekete ruhákat, hogy erős karakterét a társadalmi szabályoknak beáldozza. A film elején és végén ugyanazt a ruhát viselni, de más színekben. Ennek jelentése, hogy míg az elején kénytelen volt mindenki másnak megfelelni, addig a végére már nemcsak megtalálta önmagát, de többé egyetlen akadály sem maradt a szerelem előtt.
Forrás: A tavalyi év egyik legsikeresebb filmje, a Tőrbe ejtve sokkal izgalmasabb és fordulatosabb volt, mint azt bárki hitte volna. Sőt, a készítők még a legapróbb részletekre is nagy hangsúlyt fektettek! A Chris Evans által alakított Ransom ugyanis gazdag és elkényeztetett volt, de közben mégsem adott magára annyira, mint tehette volna. Fehér kötött pulcsiján például egészen nagy lyuk tátongott, de nem véletlenül! A készítők célja ezzel az volt, hogy megmutassák, Ransom nem igazán tiszteli sem a pénzt, sem a családját, akiktől a vagyonát kapta.
Forrás: Ebben a romantikus filmben a színeknek nagy szerep jutott! Summer jelképezi a kéket, míg Tom a barnát, és miután megismerkednek, a srác körül egyre gyakrabban tűnik fel ez az árnyalat. Minél szerelmesebb, annál többször, és ez az oka annak, hogy az ominózus táncjelenetnél körülötte mindenki kéket visel; csak ő van barnában. Amikor pedig kezd továbblépni a lányon, a kék szín is fokozatosan elhalványul az életében.
Forrás: A Kisasszonyok 2019 egyik legjobban várt filmje volt, tele izgalmas színészekkel és nem kevés rejtett mondanivalóval. A jelmeztervezők például rendkívül nagy figyelmet fordítottak minden főszereplő öltözékére, az általuk viselt színekre és azok jelentésére is. Például Laurie és Jo között különleges kapcsolat volt, és hogy ezt még jobban megerősítsék a nézőben, a két karakternek ugyanazt a mellényt adták!
Forrás:

Sőt, Jo színe nem véletlenül a piros és a zöld volt! Akárhányszor leült novellát írni, mindig a zöld kabát volt rajta, mert a rendező szerette volna ezzel is szimbolizálni a karakter erejét és határozottságát.


Forrás: A filmben Meryl Streep általában blúzt, gyöngyöket, kendőt és kétrészes kosztümöt viselt, amikor pedig erejét és pozícióját leginkább ki akarták emelni, mindig kéket adtak rá. Érdekesség, hogy csakis akkor viselt a karakter pirosat, amikor fel kellett adnia pozícióját. Ezzel a színnel azt szerették volna megmutatni, hogy bár kénytelen volt ezt a döntést meghozni, továbbra is harcolni fog. Másrészről pedig azt, hogy most először nem tudja irányítása alatt tartani az eseményeket.