Galéria

6 hiba, amit telefontöltés közben elkövetsz

Forrás: Talán mondanunk sem kell, de nagyon sokat számíthat az, ha mindig bedugva felejted a töltődet. Egyrészt feleslegesen növeled az áramszámlát (igaz, hogy nem túl nagy összeggel, de sok kicsi sokra megy!), ráadásul veszélyes is lehet a bedugva felejtett töltő! Ha valamilyen meghibásodás lép fel, akár tüzet is okozhat, ezért ha elmész otthonról, mindig ellenőrizd, hogy kihúztad-e a konnektorból.
Forrás: A telefonod aksijának az a legjobb, ha 20-80% között mozog. A legrosszabbat azzal teszed neki, ha hagyod lemerülni 0-ra, vagy ha minden egyes alkalommal 100%-ig töltöd fel. A legtöbb akkumulátornak ugyanis meghatározott élettartama van, és csak egy bizonyos mennyiségű feltöltési ciklust bír el. Ha mindig 100%-ra mész, akkor ezt hamarabb el fogod érni!
Forrás: Amikor lemerült a telefonod, automatikusan töltőre teszed, de ha ezzel egy időben tovább böngészel rajta, telefonálsz és/vagy csetelsz, azzal nem teszel túl jót a készüléknek. Ilyenkor két tevékenység is erősen igénybe veszi a telefont, sokkal lassabbá válik, és jelentősen felmelegedhet. Arról nem is beszélve, hogy jóval lassabban tölt így fel a mobilod!
Forrás: Ha 20%-os töltöttség felett is állandóan töltöd a telefont, az akkumulátor élethosszát csökkented. A folyamatos töltés ugyanis nem tesz jót a telefonodnak, egyáltalán nem kímélő számára, és hamarabb eléri a maximális feltöltési ciklust, ergo te azt fogod tapasztalni egy idő után, hogy minden nap gyorsan merül a mobilod. Ezért javasolják, hogy leginkább csak 20% alatt érdemes töltőre tenni, de lehetőleg 5% alá már ne menj!
Forrás: Amikor a telefonod tölt, hő áramlik ki belőle. Ha rajta hagyod ilyenkor a tokot, az imént említett meleg hő megreked a készülék és a tok között, ezáltal pedig még jobban felmelegszik, lassabban tud tölteni, és még balesetveszélyes is lehet!
Forrás: Este lefekszel aludni, felrakod töltőre a mobilodat, és berakod a készüléket a párnád alá? Ez a legveszélyesebb dolog, amit megtehetsz! A közösségi oldalakon már több alkalommal is beszámoltak tűzoltók arról, hogy valakinek alvás közben kapott lángra a párnája, és csak a szerencsének köszönhette, hogy nem lett komolyabb baja. A készüléket sose tedd az ágyba, takaró vagy párnák alá; mindig hagyd inkább az éjjeli szekrényeden!