Galéria

Magas fehérje és alacsony szénhidráttartalmú ételek

Forrás: Ha mértékkel fogyasztod, igazi szuper nasi a pisztácia: kb. 30 darabban van 100 kalória, rengeteg tápanyag, és mindössze 5 gramm szénhidrát. 
Forrás: A diétázók egyik legeslegjobb barátja a hal: a szénhidrátban nagyon szegények, de egy adag halban legalább 15-20 gramm fehérje van, az Omega 3 miatt pedig hasznosak az agynak, az izmoknak és az emésztésnek.
Forrás: Manapság sokféle olyan görög joghurtot kapni, amiben nincs, vagy alig van cukor, édesítő. Egy adag kalóriatartalma általában 90-12 között van, 12-15 gramm fehérjét és körülbelül 11 gramm szénhidrátot tartalmaz. Fontos, hogy ha joghutot veszel, nézd meg alaposan, mennyi cukrot tartalmaz. Válassz minél natúrabbat, és inkább te dobd fel gyümölcsökkel!
Forrás: Ha szuper és egészséges nasira vágysz, vágj fel egy kis mozzarellát, törj rá egy fokhagymát, dobj mellé 2 paradicsomot, szórd meg bazsalikommal és olívaolajjal. Egy adag ilyen nasiban nyolcszor annyi fehérje van, mint szénhidrát - eheted bátran!
Forrás: Teheted a reggeli zabkásádba, a joghurtodba, készíthetsz belőle chia pudingot, és érdemes is: ha van étel, ami szuper teltség érzetet biztosít, akkor az a chia mag. Ráadásul nagyon fehérjedús, és Omega 3-t is tartalmaz!
Forrás: Az egyik legegészségesebb magféle, és szintén remek Omega 3 forrás. Szuper lesz tőle a joghurtod, mehet a reggeli smoothie-ba, szórhatod salátára és levesekre is.
Forrás: Az egyik legmagasabb rosttartalmú zöldség az articsóka, de más miatt is érdemes gyakran fogyasztani: adagonként 4 gramm fehérjét tartamaz, ami nagyon soknak számít. Grillezd meg egy kis citrommal és olajjal, dobd a salátádra: isteni lesz!
Forrás: Ennek a kendenek semmiféle tudatmódosító hatása nincs, mert ez a nemesített növény magja. Ellenben fantasztikus fehérjeforrás: a benne lévő fehérje a testünk számára a legkönnyebben feldolgozható növényi fehérje, a belőle készült olajat is érdemes fogyasztani magas tápanyag tartalma miatt. Köretként is bátran használhatod a kendermagot!
Forrás: A brokkoli ott van a legmagasabb fehérje tartalmú zöldségek között, telis tele van antioxidánsokkal, és rostban nagyon gazdag. Grillezd meg 15-20 percig és mehet halak, húsok mellé, vagy készíthetsz belőle salátát. Mennyei lesz!
Forrás: Naná, hogy ő sosem maradhat le egy listáról sem, ha egészségről van szó. Rengeteg jó zsírt és rostot tartalmaz, és a kalóriatartalma is alacsony. Persze őt sem kell éjjel-nappal enni: attól függ, mennyi zsírt fogyasztasz, egy fél vagy egy harmad avokádó bőven elég egy napra, kenheted kenyérre egy kis sóval, citrommal, de készíthetsz belőle guacamolét is!