Galéria

Sztárokból lett politikusok

Forrás:

Ki ne akarná, hogy a Terminátor legyen az elnök? Ezt valószínűleg California lakói is így gondolták, hiszen az államban 2003-tól 2011-ig Arnold Schwarzenegger volt a kormányzó. Az osztrák származású férfit már fiatalon érdekelte a politika, de eleinte lefoglalta a testépítés és a színészkedés. Mióta 2003-ban kormányzóvá választották aktív politikai életet él.

 

 


Forrás:

A Dr House vagy az Így jártam anyátokkal rajongóknak Kal Penn neve nem ismeretlen. De az is könnyen lehet, hogy máshonnan ismerős a férfi, aki politikusként is működik. A színész már az elejétől részt vett Barack Obama 2008-as kampányában, később ő lett Obama kommunikációs igazgatója.

 

 


Forrás:

Emlékeztek Dionnera a Spinédzserekből? A filmben játszott szerepe alapján senki nem gondolta volna, hogy Stacey Dash egyszer politikai pályára lép. A színésznő a Fox Newsnál volt riporter, így csöppent bele politika világába. 2012 óta aktívan kinyilvánítja a véleményét politikai kérdésekben, saját blogot ír. 2018-ban indult a Californiai kongresszusi választásokon, de végül nem tudni miért visszalépett.

 

 


Forrás: Bár Magyarországon a legtöbben amerikai elnökeként ismerték meg Donalt Trumpot, az USA-ban nem politikusként lett híres a férfi. Trump nevét mindenki ismerte az országban hatalmas ingatlanbirodalma miatt. Emellett műsorvezető volt egy talk showban és néhány filmben is szerepelt.

 

 


Forrás:

Valószínűleg nincs olyan dolog, amit Clint Eastwood ne próbált volna ki az életében. A színész és rendező 1986-ban lett a Californiai város, Carmel polgármestere. Később, 2001-ben az állam Fejlesztési Bizottságában dolgozott.

 

 

 

 


Forrás:

A Szex és New York Mirandáját alakító Cynthia Nixon egy amerikai elnök nevét viseli. A színésznő bár nem rokona Richard Nixonnak, a politikában ő is érdekelt. Cynthia régóta kiáll a nők és az LMBTQ személyek egyenjogúságáért, 2018-ban indult a New York-i kormányzati választásokon, de nem ő lett a város vezetője.

 

 


Forrás: Ronald Reaganre is, mint amerikai elnök emlékszünk, pedig a férfi sikeres színészi karriert futott be, mielőtt politikai pályára lépett volna. Az 50-es években ismert tévésorozatokban szerepelt, 1952-ben elvette a színésznő Nancy Davist, aki később amerika first ladyje lett.