Galéria

Öregítő ételek és italok

Forrás: Reméljük, már évek óta vajat használsz margarin helyett: a benne lévő transzzsírok hatására ugyanis kevésbé lesz hidratált a bőr, így könnyebben alakulnak ki a ráncok is!
Forrás: Nem lehet elégszer elmondani, hogy amennyire csak lehet, kerüld a feldolgozott ételeket, a "csak bedobom a mikróba, és máris kész" fogásokat. Ezeknek gyakran magas a nátriumtartalma, amik vízvisszatartást, puffadást okozhatnak, és a legtöbb sajnos közel sem tartalmaz annyi tápanyagot, mint hisszük.
Forrás: Bizony, a cukor is felkerült a listára, de igazából fent van minden olyan étel, aminek magas a cukortartalma: a csokik, a cukorkák, a nassolni valók, a sütik... A cukor ugyanis gyulladást okoz, amely a gátolja a tiszta, szép bőr kialakulását. Károsítja a kollagént és az elasztinot is, amelyek a bőrt lágyan és rugalmasan tartják. Próbálj ki egy dolgot, hogy higgy nekünk: minimalizáld vagy teljesen zárd ki pár hétig a cukrot az életedből, és meglátod, nem csak az arcbőröd lesz sokkal tisztább, feszesebb, de ha van narancsbőröd, az is eltűnik majd!
Forrás: Néha egy pohár bor simán belefér, de amikkel érdemes óvatosan bánni, azok a mézédes koktélok és röviditalok. Ezek hatására romlik az A-vitamin szintje a szervezetnek, ami egy igen fontos antioxidáns a sejtmegújulás miatt. Ha inni akarsz, válassz olyan alacsony cukortartalmú verziókat, mint a száraz bor, pezsgő vagy vodka-szóda, és igyál minden pohár ital után egy pohár vizet!
Forrás: A flambírozott fogások isteniek, de ne feledd, ezekhez is alkoholt használnak, hogy meg lehessen gyújtani őket, és körülbelül a 75%-a az alkoholnak megmarad...
Forrás: Ezek a feldolgozott ételek szintén elősegítik a szabad gyökök kialakulását, amik miatt gyulladások alakulnak ki, a sejtek pedig károsodhatnak.
Forrás: Ha mindenképp gyorsétterem, akkor inkább válaszd a salátákat. Az olajban sült fogásoknál a legtöbb esetben komoly baj van az olaj minőségével. Az ilyen fogások fogyasztásakor szabad gyökök szabadulnak fel, amik károsítják a sejteket.
Forrás: A magas nátriumtartalmú ételek vízvisszatartást és puffadást okozhatnak, és felelősek a dehidratációért is, hiszen a só elszívja a szervezetből a nedvességet.
Forrás: Titokban imádod a szenesre sült husikat? Megértjük, mégis, jobb lenne lemondani ezekről, mert gyulladásokat okozhatnak a szervezetben, és roncsolják a kollagént is.