Galéria

Így készíts el otthon a vegán tejfölt: 4 recept

Forrás:

Hozzávalók:

- 1 csésze dió

- kevés víz

- pár csepp citromlé

- 1 gerezd fokhagyma

- ízlés szerint só


Elkészítése:

Az előző este már beáztatott diókat jól mosd meg, és tedd a turmixgépbe annyi vízzel, hogy teljesen ellepje. Ezt dolgozd össze erős fokozaton és ha kész, ízesítheted a maradék hozzávalóval és egy kis turmixolás után meg is van a diókrém.


Forrás:

Hozzávalók:

- 25 dkg előzetesen pár órára beáztatott napraforgó mag

- 1/2 dl citromlé

- 1/2 vöröshagyma

- 1 gerezd fokhagyma

- 1/2 tk só és bors

- 3 dl víz

- 2 ek olaj


Elkészítése:

Ez igazán nem jelenthet senki számára nagy kihívást, mivel csak össze kell turmixolni az alapanyagokat, és kész is. Főzéshez és kenyérre kenve is isteni!


Forrás:

Hozzávalók:

- 1,5 bögre natúr kesudió

- 180ml víz

- 1 kk frissen facsart citromlé

- 2 tk almaecet vagy rizsecet

- csipet só

Elkészítése:

Áztasd be előző este a kesudiót, vagy ha erre már nincs lehetőséged főzd meg őket kb. 10 perc alatt. Egy magas fordulatú turmixgépbe dobd bele a puha kesudiót és önts rá annyi vizet, hogy pont ellepje. Ezután mehet bele a többi alapanyag is és már csak a robotgép ereje kell, hogy összerakja neked ezt a selymes krémet.


Forrás:

Ez már egy profibbaknak szóló recept, de nem kell megijedni, meg fogsz birkózni vele akkor is, ha nem érzed magad még annak. Hogy megkönnyítsd a dolgod csak a megfelelő eszközöket kell beszerezni, amikbe igazán megéri befektetni, mert gyorsan megtérül az áruk.

Hozzávalók:

- 80g száraz fehér bab
- 200g kókuszzsír- ha sűrűre szeretnéd, 250 g-ot használj!
- 1 kk só
- 1/3 kapszula krémsajt kultúra
- 1/3 kapszula gyúrtsajt kultúra

Elkészítése:

Áztasd be a babokat egy fél napra, ezután öblítsd le őket és tedd növényi tejfőző automatába a kókuszzsírral és a sóval. Tölts fel vízzel a MIN. jelzésig és indítsd el a növényi tej száraz magból/gabonából programot. Amikor kész, hagyd kihűlni, és a ha már kézmeleg, mehet bele a kétféle sajt kultúra. Válaszd ki a "juice" programot és dolgozd össze őket még egyszer. Ezután öntsd át fermentáló készülékedbe és válaszd ki a rizsbor programot 12 órára, illetve a végére kapcsold be a hűtést is. Frissen vagy pár órára a hűtőben hagyva is igazán ízletes lesz!