Galéria

Memóriatrükkök, ha eleged van a feledékenységből

Forrás:

Amikor bemutatkozik neked valaki, kérdezz rá, hogy írja a nevét: cs-vel esetleg ts-el? Majd tegyél egy megjegyzést is rá: „Ó, Kovács - a gyerekkori legjobb barátomnak is ez volt a vezetékneve”. Így könnyebben megjegyzed majd.


Forrás:

Balogh Jácint áll a réten és virágot szed. Varga Ervin építész, egy felhőkarcoló tetején ücsörög. Az ilyen képpárosításokkal sokkal könnyebben emlékszel majd vissza valakinek a nevére vagy épp szakmájára.  


Forrás:

Amikor valaki egy névjegykártyát nyom a kezedbe, írj magadnak egy kis emlékeztető a hátoldalára: vöröshajú, szemüveges, Vácon él stb.


Forrás:

Gyakrabban keresed a cuccaid, mint kellene? Amikor a szemüveged a polcra teszed, vagy a kulcsaidat a zsebedbe, emlékeztesd magad: „beteszem a kulcsaimat a kabátom zsebébe.” Így könnyebben beugrik majd, hogy mit, hova tettél, és az agyadat is edzésben tarthatod.


Forrás:

Tarts egy kosarat az asztalon, és dobáld ebbe a kulcsaidat, szemüvegedet, tárcádat vagy bármilyen más fontos tárgyat. Így nem kell majd azon agyalnod, hogy már megint hova tetted őket.


Forrás:

Ha emlékezni szeretnél néhány dologra, például a bevásárlólistádra, igazítsd a tételeket egy ismert dallamra, vagy szedd őket rímbe.

 


Forrás:

Alkoss szavakat kezdőbetűkből! Ha például a gyermeked új kis barátjának a családtagjait szeretnéd megjegyezni, akinek anyukája Éva, apukája Péter, és a tesói Ignác és Zsuzsi, mondogasd magadban: ÉPIZS! Ugyanezt a technikát természetesen a bevásárlásnál vagy az élet bámely területén alkalmazhatod.


Forrás:

Ha nincs nálad toll, papír és telefon sem, készíts mentális listát a testrészeid segítségével. Tehát, ha ragasztót, macskaeledelt, brokkolit, csirkét, szőlőt és fogkrémet kell vásárolnod, képzeld el, hogy a lábad ragasztóba ragadt, a macskád a térdeden ülve keresi a kajáját, a nadrágod zsebéből kilógott egy brokkoli, miközben egy fogkefe van a szádban és így tovább.


Forrás: Nem emlékszel egy film címére? Mondogasd magadban az ABC-t, mire az R betűhöz érsz, be kell ugrania, hogy a válasz: Ratatouille!

Forrás:

Rendelj alakzatot minden számhoz:

0 úgy néz ki, mint egy gyűrű, 1 egy toll, 2 egy hattyú, 3, mint egy bilincs, 4 vitorlás, 5 terhes nő, 6 egy cső, 7 bumeráng, 8 hóember, 9 teniszütő 

Tegyük fel, hogy az ATM PIN kódod: 4298. Képzeld el magad egy vitorlás hajón (4), amikor egy hattyú (2) megpróbál megtámadni, te meg elhesegeted egy teniszütővel (9), és az átváltozik hóemberré (8). Próbáld meg észben tartani ezt a képet!