Galéria

Ez a 4 viselkedési forma vezet a legtöbb váláshoz, szakításhoz

Forrás: Visszafordíthatatlan gondokat is eredményezhet az, ha gyakran megvádoljátok egymást valamivel, aminek nem is biztos, hogy van valóságalapja. Például tegyük fel, hogy a bankszámlakivonaton látod, hogy egy nagyobb összeg levonásra került. Ha ilyenkor nem kérdésként teszed fel a párodnak, hogy "vettél valamit?", hanem rögtön tényként kezeled, és megvádolod azzal, hogy már megint úgy költekezett, hogy meg sem beszéltétek, az hosszú távon teljes elidegenülést okozhat. Elengedhetetlen, hogy mindketten tisztelettel álljatok egymáshoz, és ahelyett, hogy rögtön következtetéseket vonnátok le, inkább érdemes előbb kérdezni!
Forrás: Amikor vitatkoztok a pasiddal, lehet, hogy te is próbálod az ő érveit megkérdőjelezni, hogy a végén beigazolódjon a saját igazad. Azonban nagyon vékony a határ ezen a téren, és könnyen megeshet, hogy egy ponton nem is egymás érveit kritizáljátok, hanem a másik személyiségének bizonyos részeit. Egy ponton ez kimondottan bántó lehet, rombolhatja az önbizalmat is, és olyan vitákat szülhet, amelyek mély sebet hagynak maguk mögött. Nem meglepő, hiszen a heves veszekedés közben  mondhattok egymásnak olyan dolgokat, amiket nem is gondoltok komolyan.
Forrás: A partneredtől sokszor észrevétlenül távolodsz el, és néha ami csak átmeneti dolognak tűnik, nem biztos, hogy az is marad. Jó példa erre a "néma büntetés", amit gyakran alkalmaznak viták után az emberek: ez az, amikor egy veszekedést követően egy darabig nem szólsz a párodhoz, vagy valamivel megbánt, és nem mondod el neki, csak távolságtartóan kezdesz viselkedni. De az is ebbe a kategóriába tartozik, ha vita után csak becsapod magad mögött az ajtót és elmész otthonról egy időre. Ez a másik félben az elhagyatottság érzetét kelti, és sokan azért csinálják, hogy átvegyék a hatalmat a szituáció felett. A gond, hogy így a problémákat nem tudjátok megoldani, és előbb-utóbb felhalmozódnak.
Forrás: Amikor valami bántja a lelked, esetleg úgy viselkedett a pasid, ahogy az neked nem volt szimpatikus, hajlamos lehetsz vitákat kezdeményezni. Van, hogy nem is azzal kapcsolatban, ami igazán zavar, hanem egyszerűen csak valamiről, ami először eszedbe jut, hogy levezesd a feszültséget. De ez nem jó megoldás. Ha egy házasságban folyamatosak a viták, sokszor apróságok miatt (még ha az valójában csak elfedi az igazi problémádat), annak nagyon romboló hatása van kettőtökre nézve.