Galéria

Ételek, amiktől sokkal szebben barnulsz le

Forrás: Az édesburgonyában van az összes többi zöldséghez képest a legmagasabb karotinoidszint, ami igazi, természetes önbarnító. B6-vitaminban és káliumban is gazdag, amelyek fontos szerepet játszanak a szív egészségének megőrzésében.
Forrás: Hidd el, a közhiedelemmel ellentétben nem lesz sárga a bőröd, ha sok répát eszel - viszont nyáron nagyon is segít a szebben barnuló bőrhöz! Ráadásul A-vitaminban is bővelkedik, ami nagyon fontos a látás szempontjából.
Forrás: Ezer más jótékony hatása mellett a kelkáposzta is bőveledik karotinoidokban - edd minél gyakrabban!
Forrás: Magas a víztartalma, elektrolitokban bővelkedik a sárgadinnye, és még szebben is barnulsz, ha gyakran eszed!
Forrás: C-vitaminban nagyon gazdag a brokkoli, így őt főleg emiatt érdemes enni. A napfény ugyanis kikezdi a bőrt, ez a vitamin azonban segíti a bőr regenerálódását és a kollagén termelődését.
Forrás: Télen-nyáron edd, ha szép, barna bőrt akarsz! Karotinoidokban gazdag, rostban is bővelkedik, így nagyon hasznos az emésztés szempontjából is!
Forrás: Nem csak a bőr barnulását segítő karotioidokban gazdag, de antioxidáns tartalma is kiemelkedően magas, így hatékony fegyver a bőr öregedéséért is felelős szabad gyökök ellen.
Forrás: Amellett, hogy segíti a barnulást, K-vitaminban is gazdag, ami elemi fontosságú a csontok és a vérünk szempontjából.
Forrás: Nem csak a bőröd, de az egész tested hálás lesz, ha sok, likopinban gazdag paradicsomot eszel. A likopint sokféle betegség, például szívbetegség, rák, szürkehályog és asztma megelőzésében is hatékony szerepet tölt be!
Forrás: Az őszibarackban a karotinoidok mellett ott van a magas káliumszint is, amely nélkülözhetetlen a test megfelelő működéséhez. A kálium hozzájárul az egészséges vérnyomás fenntartásához, valamint az agy megfelelő állapotához is!