Galéria

6 hatékony jóga póz fejfájás ellen – kezdőknek is

Forrás:

Ez az egyik legjobb és legkönnyebb feszültségoldó póz, ami kifejezetten a vállakra, a gerincre és a nyakra koncentrál, javítja a felsőtest vérkeringését. Kilégzésre kerekítsd a hátadat csigolyáról-csigolyára, belégzésra hozd vissza a hátat természetes tartásba.
Forrás:

Ez a póz jelentősen javítja az agyi vérkeringést, és ez az egyik legeslegjobb szorongásoldó jógapóz is. Segít lecsendesíteni az elmét, s elűzi a szellemi és a fizikai fáradtságot is.
Forrás:
A jóga egyik alap pihenőpozíciója azért működik remekül a fejfájásra, mert segítségével lazíthatjuk a vállaink merevségét. Ebben a pózban a vállakat maximálisan el lehet lazítani, leejtjük azokat a talajhoz, légzésünket pedig az alsó hát és a derék felé irányítjuk. Ez javítja a gerincünk vérkeringését.
Forrás:
A gerinc-, törzscsavaró jóga pózok azért is különösen jók, mert nagyon sok részt képesek aktivizálni a testünkben csupán egyetlen mozdulattal. Ez a póz stimulálja az emésztésünket és energizálja a gerincet, oldja a feszültséget, így jó hatással van az agyunkra és remekül működik fejfájás ellen is.
Forrás:
Ez a relaxáló jógapóz megkönnyíti a vér áramlását a fejünk irányába, és tehermentesíti a szívünket néhány másodpercre. Kivételesen pihentető és remek keringésjavító.
Forrás:
Az előző gyakorlat variálása – lecsendesítő, relaxáló póz, amelyben azonnal érzed, ahogyan a vér elkezd visszaáramlani a fejedbe, arcodba, vállaidba, nyakadba. Kivételesen jó jógapóz fejfájásra.
Forrás:
A teljes ellazulás pozíciója, amelyben a testünk 'meghal' egy kicsit. CSökkenti a stresszt, remekül működik depresszió ellen. Tökéletes szimmetriában feküdve képzeld el, hogy a tested szétfolyik, beleolvad a talajba, majd próbáld meg minél jobban kiüríteni az elmédet. Ez nem könnyű, de már maga a próbálkozás is rendkívül relaxáló, pihentető, energetizáló.