Galéria

Természetes módszerek menstruációs fájdalom ellen

Forrás:

A sportolás által felszabadított endorfin csodás hatással van a szerveztre, segít a depresszió, a fáradtság, a levertség ellen - igen, a menzesz alatt is! Lehet, hogy ilyenkor kevesebb kedved van hozzá, és az energiád is alábbhagy, de fontos, hogy ezekben a napokban is sportolj!


Forrás: Ma már rengeteg szuper app van arra, hogy pontosan tudd, mikor jön meg, de a klasszikus módon is számolgathatod magadnak. Ehhez érdemes képben lenni azzal kapcsolatban, hány napos a ciklusod. Ha tudod, szervezd úgy az életedet, hogy a fontos dolgokat nem erre az időre időzíted: ilyenkor a hormonok keményen dolgoznak, sokkal feszültebbek vagyunk, így amennyiben megoldható, ne ezekben a napokban keríts sort a lényeges meetingekre, vagy hozz meg komoly döntéseket. Sok feszkótól kíméled meg ezzel magad!
Forrás:

Ha tudatosan étkezel, és odafigyelsz arra, mivel táplálod a testedet, akkor minden téren könnyebb lesz az élet, hiszen elkerülheted a gyógyszereket, a súlyingadozást... Viszont ne hidd, hogy ebbe nem fér bele néha egy kis nassolás: a menzesz alatt, pláne az elején sokkal kívánósabbak vagyunk, de hidd el, semmi nem történik, ha 1-1 alkalommal saláta helyett csokit eszel. Minden az egyensúlyon múlik!


Forrás: A kávéban található koffein csökkenti a puffadást - ami ezekben a napokban a legtöbbünknél általános dolog. Emiatt, és a felpörgető hatása miatt is ilyenkor engedj meg magadnak bátran egy extra feketét!
Forrás: Ennek a vitaminnak a szedése az agy, az ideg és az immunrendszer szempontjából is hasznos. De elég sok kellemetlenséget is képes orvosolni: segíthet enyhíteni az emlőfájdalmat azáltal, hogy növeli a progeszteronszintet. Hangulatjavító és hormonstabilizáló szerepet tölthet be a szerotonin szint szabályozásával, ez fontos az étvágy csökkentéséhez és a hormonális ingadozás okozta fejfájás enyhítésében.
Forrás:

Nagyon sok, a mentruációs fájdalmat enyhítő termék tartalmaz koffeint, a zöld tea is, de ez egy abszolút természetes formában. Ha nem akarsz annyit kávézni, ez egy kiváló opció. Magas a teanin tartalma, ami segít az izmok ellazításában, az idegredszert is nyugtatja, ezáltal csökkenti a PMS-hez kapcsolódó hangulatingadozásokat. Ezenkívül a zöld tea antioxidánsokban gazdag, emiatt gyulladásgátló és mikrobaellenes hatásai vannak. Ha ezt iszod, a menzesz alatt tutira kevesebb lesz a pattanásod is!