Galéria

7 dolog, amit könnyen lehet, hogy eddig nem jól csináltál

Forrás: Amikor eszel, hajlamos vagy megfeledkezni az ivásról, és többnyire csak a végén kerítesz sort rá? A gond, hogy ilyenkor a már elfogyasztott étel felduzzad a gyomrodban, és erősebb puffadást tapasztalhatsz. Míg ha közben iszol, ezt elkerülheted, ráadásul kevesebbet fogsz enni, hiszen hamarabb érzed jóllakottnak magad.
Forrás: A legideálisabb hőmérséklet a paradicsom számára 12-13°C között mozog. Ezért ha berakod a hűtőbe, ahol hidegebb van, a paradicsom kásássá válik, és teljesen elveszti az ízét. A legjobb mindig az, ha a pulton tárolod, ez alól pedig csak az kivétel, ha már nagyon érett a paradicsom, és még szükséged lenne plusz egy-két napra. Ilyenkor beteheted a hűtőbe, hogy később jelenjen meg rajta penész.
Forrás: Sokaknál bevett szokás, hogy ébredés után azonnal csinálnak maguknak a kávét, de ez nem a legjobb ötlet. Mivel ekkor a legmagasabb a tested kortizol szintje (ez az a hormon, ami az éberség érzetéért felel), a koffeinnel nem hozzáteszel ehhez, hanem helyettesíteni kezded. Így viszont a tested egy idő után megszokja, hogy koffeint kap reggel, így a kortizol termelése is alacsonyabbá válik. Emiatt érdemes inkább reggelizni, vizet inni, és valamikor a délelőtti órákban elfogyasztani az első kávét!
Forrás: Nem mindegy, hogy reggel és este hány fokos vízben zuhanyozol meg! A reggeli zuhany segít, hogy éberebb legyél, de ha forró víz alatt állsz percekig, ennek ellenkezőjét fogod elérni. A meleg ugyanis bágyadtabbá tesz, és még álmosabbnak fogod érezni magad. Ezért jó ötlet ezt inkább estére hagyni, amikor egyébként is az a célod, hogy hamarabb álomba tudj merülni.
Forrás: Az sem mindegy, az arcodat milyen vízzel mosod meg. A meleg hatására ugyanis a bőröd elkezd több olajat termelni, és rövidesen sokkal szárazabbá válik, ráadásul hámlani is kezdhet. Természetesen nem kell hideg vízzel arcot mosnod, de mindenképp legyen legalább langyos! A sztárok is erre esküsznek.
Forrás: Sosem szabad mikróba tenni a műanyag ételhordót! Az adott terméktől függően beleolvadhatnak kémiai anyagok az ételedbe, ami egyáltalán nem tesz jót az egészségednek. Hiába egyszerűbb és gyorsabb megoldás, inkább mindig merd ki tányérra a mikrózás előtt.
Forrás: Őszintén: te milyen gyakran csukod le a wc tetejét, amikor lehúzod? Lehet, hogy neked sem magától értetődő, pedig nagyon is fontos! A WC lehúzásakor a baktériumok könnyedén "kirepülnek" a vízzel együtt, akár 25 centiméter magasságba is. Ez pedig nem csak nyilvános mosdókban nagy gond, hanem otthon is, hiszen bármire rákerülhetnek a baktériumok!