Galéria

10+2 sorozat, ami könyvön alapszik

Forrás: A sztori egy könyvesboltban dolgozó srácról szól, aki egyik nap meglátja Becket, és azonnal beleszeret. Ezért aztán követni kezdi őt, folyamatosan nyomozgat utána, és nem fél akár a gyilkossághoz is folyamodni, hogy szerelmét megszerezze magának.

A sorozat hatalmas siker volt tavaly, és nemsokára jön a második évad is. A történet pedig valójában Caroline Kepnes Te című regényén alapszik. Ha szeretted a sorozatot, érdemes a könyvet is beszerezned, mert jó néhány változtatást eszközöltek a sztoriban a forgatás alatt!

A sorozat elérhető a Netflixen.
Forrás: A fantasy kaland sorozat nemrég érkezett meg az HBO GO-ra, és már most hatalmas a rajongói tábora! A történet egy alternatív világban játszódik, ahol minden ember lelkének van egy állati kivetülése. A főszereplő Lyra, egy árva lány, akinek egy barátja nyomtalanul eltűnik, ezért ő kutatni kezd utána. Ekkor fedezi fel a nagy, titkos összeesküvést, ami mindent megváltoztathat.

A sorozat Philip Pullman fantasy trilógiája alapján készült, és az első könyv történéseit öleli magába. Megéri kiolvasni az összeset, ha szereted a sorozatot is!

A sorozat elérhető az HBO GO-n.
Forrás: A sorozat egy alternatív valóságban játszódik, ahol a szuperképességgel rendelkező emberek (akiket korábban hősként ünnepeltek) számkivetetté válnak. Amikor egy tragikus esemény során rengeteg rendőrnyomozót ölnek meg, új szabályt hoznak be: az igazságszolgáltatás embereinek maszkot kell viselniük, hogy elrejtsék identitásukat. Itt ismerjük meg Angela Abart, aki valójában kétféle maszkot visel...

A Watchmen tizenkét részes kultképregényt talán te is ismerheted, Alan Moore írásában, Dave Gibbson rajzaival. Moore a kor szorongásait és szuperhősökről alkotott elképzelés végét jelenítette meg, a sorozattól egyébként eltérő idősíkban. Megéri elolvasni (és megnézni), ha érdekelnek az ilyen, nem éppen hétköznapi történetek!

A sorozat elérhető az HBO GO-n.
Forrás: A sorozat az 1920-as években játszódik, és egy gyönyörű magánnyomozó, Phryne Fisher munkásságát követi nyomon. Melbournben járunk, ahol a hősnőnek rengeteg csodálója, és nem kevés ellensége is akad, ami persze nem csoda, tekintve, hogy bármilyen bűnügyet képes megoldani. Ezeket a történeteket ismerhetjük meg általa, valamint segítői, Dot és Jack Robinson közreműködésével.

A klasszikus értelemben vett krimisorozatnak Kerry Greenwood regényei adnak alapot, aki megannyi könyvében hozta el rajongóinak a nyomozónőt, és a legkülönösebb történeteket. A krimi kedvelői imádni fogják, pláne, hogy hosszú időn át követhetjük nyomon főszereplőnket!

A sorozat elérhető a Netflixen.
Forrás: Íme egy szuper sorozat azoknak, akik szeretik a megható, romantikus, drámai történeteket. A sztori főszereplője Miles, aki bentlakásos iskolába megy, hogy végre élettapasztalatot gyűjtsön. Itt ismeri meg Alaskát, a gyönyörű lányt, valamint új barátait. Amikor viszont váratlan tragédiára kerül sor, együtt kel megtanulniuk, hogyan lehet feldolgozni egy ilyen eseményt.

A sorozat John Green regényén alapszik, akitől a Csillagainkban a hiba is származik. Az Alaska nyomában jó választás lehet, ha a korábbi történet is tetszett!

A sorozat elérhető az HBO GO-n.
Forrás: Mindenki kedvenc sorozata már régóta népszerű, pedig hosszú évek teltek el a (kissé csalódottan fogadott) lezárás óta. Az elit világában, egy magániskola diákjai kapják a főszerepet: Serena van der Woodsen visszatér az internátusból, egykori legjobb barátnője, Blair Waldorf pedig még örül is ennek, míg ki nem derül, hogy pasija megcsalta őt vele. A kapcsolatok, a konfliktusok és a szerelmek drámai világába kerülünk bele általuk, rengeteg őrülten divatos darabbal megfűszerezve!

Cecily von Ziegesar alkotta meg a karaktereket Bad Girl című könyvsorozatában, amely a nagy sikerre való tekintettel végül képernyőre is került. Érdekes látni, a regényhez képest milyen változtatásokat eszközöltek a készítők!

A sorozat elérhető a Netflixen.
Forrás: Benedict Cumberbatch főszereplésével érkezett a Patrick Melrose minisorozat! A történet egy arisztokrata férfiről szól, aki traumatikus gyerekkora után egy önpusztító felnőttkorba taszítja magát. Patricknek nagy utat kellett bejárnia, és a drámában azt ismerhetjük meg, mi vezetett ehhez az állapothoz.

Edward St Aubyn regényén alapszik a történet, ami összesen három könyvből áll össze. A férfi nagyon részletesen mutatja meg azt, milyen a tökéletes dekadencia, a kapzsiság és a kegyetlenség világában rekedni.

A sorozat elérhető az HBO GO-n.
Forrás: Ez a sorozat hatalmas népszerűségre tett szert az első évad megjelenése során. Ezért magától értetődő volt, hogy jön a folytatás, és most már a negyedik évadra készülhetünk. A történet egy olyan világban játszódik, ahol a termékenység már-már csodának számít, így azokat a nőket, akik képesek mégis teherbe esni, szolgálólányokká fogják be.

Margaret Atwood regényén alapszik June és a többi szolgálólány története, és bár ő az első könyvvel anno lezárta a sztorit, a sorozat mégis folytatódott. Most viszont, alig pár hónapja megjelent legújabb könyve, ami 15 évvel azután folytatódik, ahol az első évad véget ért.

A sorozat elérhető az HBO GO-n.
Forrás: A sorozat főszereplőjeként Pipert ismerhettük meg, aki egy évekkel ezelőtt elkövetett bűntény miatt börtönbe kerül. A lány egyáltalán nem ismeri ezt a közeget, és fogalma sincs, hogyan illeszkedjen be, és az csak még inkább megnehezíti a dolgot, hogy egykori szerelme is épp ugyanitt tölti büntetését.

Azt viszont már kevesebben tudják, hogy az Orange is the New Black is regényen alapszik! Piper Kerman saját tapasztalatait meséli el könyvében, és bár nem a sorozat pontos mását olvashatod, rengeteg őszinte, izgalmas és meglepő titkot oszt meg az olvasókkal. Itthon "Túlélni a női börtönt" címmel kapható.

A sorozat elérhető a Netflixen.
Forrás: A nyolcrészes krimisorozat nem félt olyan témáról is beszélni, amiről csak kevesen! A főszereplő Camille Preaker újságírónő, aki visszatér szülővárosába, hogy két kislány meggyilkolásának körülményeit kutassa fel. Azonban az, hogy régi ismerőseivel és anyjával is szembe kell néznie, előhozza azokat az emlékeket, amiket régóta rejtegetett maga elől.

Gillian Flynn bestsellerén alapszik az újságírónő története, ami olvasva legalább annyira érdekes és drámai, mint a képernyőn nézve!

A sorozat elérhető az HBO GO-n.
Forrás: Diana ereiben boszorkány vér csörgedezik, ám a lány ezt nem hajlandó beismerni magának. Történészként kezdett el dolgozni, és azt hitte, nyugodt élet vár rá, mígnem ráakad egy könyvre, ami valójában egy ősi, mágikus kézirat. Az egyetemen tanító biokémikus (és nem mellesleg vámpír) Matthew már régóta keresi ezt, és nincs ezzel egyedül. A férfi szembesíti Dianát a legnagyobb kérdésekkel.

Deborah Harknessnek köszönhetjük a történetet, regénye pedig rendkívül népszerű. Ha szereted a romantikát, és érdekel a vámpírok világa, ez a neked való olvasmány!

A sorozat elérhető az HBO GO-n.
Forrás: Sally Rooney könyve már itthon is kapható, és nemrég derült ki, hogy hamarosan sorozat is készül belőle! A történet Marianne és Connell történetét mutatja be, akik teljesen eltérő társadalmi háttérrel rendelkeznek, mégis barátságot kötnek egymással - és egy kicsit többet is.
Forrás:

Adam Kay orvosi naplója nagyon hamar nagy siker lett, ezért a BBC le is csapott a jogokra! Hamarosan láthatunk egy nyolcrészes vígjáték-dráma sorozatot belőle, ami nagyon izgalmasnak ígérkezik.