Galéria

5 étel, amit jobb elkerülni reggel 10 előtt

Forrás:

Sokan úgy tartják, hogy a reggelinek valami zsírtartalmú ételnek kell lennie, hogy megadjuk testünknek a megfelelő energiát a naphoz, ám a trükk az, hogy megtaláljuk megfelelő fajta zsírt. A vaj elsőre jó választásnak tűnhet, hiszen a zsírban oldódó vitaminok közül különösen az A és D-vitamin, kisebb mennyiségben az E-vitamin is megtalálható benne, ám nagyon sok telített zsírsavat is tartalmaz, amik károsíthatják a szívet és bizony a súlygyarapodásban is szerepük lehet. Válaszd helyette a mogyoróvajat!


Forrás:

A préselt levek és turmixok esetében nem csak a cukortartalommal és alacsony rosttartalommal van gond. Kutatások bizonyítják, hogy mivel elfogyasztásuk nem igényel rágást, a teltségérzet minimális, illetve olyan érzésünk lesz, mintha nem is vettünk volna magunkhoz semmit. Sokkal egészségesebb, ha turmixolás vagy préselés helyett a gyümölcsöket csak megpucoljuk és megesszük.


Forrás:

A zsírmentes joghurt remek alternatívává vált az elmúlt években, ám sajnos gyakran túl sok cukrot tartalmaz, valamint kevés fehérjét. A kutatások már kimutatták, hogy a joghurt valóban segít a fogyásban, de ez nem a diétás változatokra vonatkozik. A reggeli alapja a megfelelő fehérjefogyasztás, ám mint már említettük, ebben az alacsony zsírtartalmú változat nem bővelkedik. Maradj a sima joghurtnál!


Forrás: A finomított szénhidrátoknak köszönhetően hiába leped meg magad egy mennyi gofrival, hamar utolérhet az éhség érzet. Ezen kívül a gofrik és palacsinták szinte egyáltalán nem tartalmaznak rostot, transzzsírokat viszont annál inkább. Egy teljes kiőrlésű lisztből készült szendviccsel jobban jársz!
Forrás: A reggeliző pelyhek nem véletlenül olyan népszerűek, hiszen gyorsan elkészíthetőek még a legnagyobb rohanásban is. Ám a legtöbb típus rengeteg cukrot tartalmaz, ami hosszú távon szuper kis úszógumit varázsol. Az apróbb szemű változatokból ráadásul az emberek többsége túleszi magát, ezzel alaposan átlépve a napi ajánlott mennyiséget. Jó választás viszont helyette a zabkása!