Galéria

Filmek, amelyek forgatását a színészek majdnem ott is hagyták

Forrás: Michelle Rodriguez a Halálos iramban-filmek egyik oszlopos tagja, karakterét pedig emberek milliói imádják. Azonban volt egy pont a színésznő életében, amikor majdnem ott hagyta az egész munkát, olyannyira felidegesítette a forgatókönyv. A sztori szerint ugyanis a karaktere, Letty Ortiz megcsalta volna Domot Briannel, és egy elég kusza szerelmi háromszög alakult volna ki közöttük. Azonban Michelle szerint az ő alfanő karaktere egyáltalán nem az a típus, aki egy alfapasit otthagyna egy olyan szépfiúért, mint Brian, ráadásul messze nem ilyen volt a jelleme sem. Olyannyira kiakadt, hogy közölte a készítőkkel is, hogy felmond, és nem csinálja tovább, ezért végül a rendező beadta a derekát, és helyette behozta a cselekménybe Dom tesóját, Miát.
Forrás: Leonardo DiCaprio és Johnny Depp egyik legikonikusabb közös filmje a Gilbert Grape, amivel mindketten bebiztosították magukat a hollywoodi filmszakmában. De Johnny számára nem volt olyan jó élmény maga a forgatás, tekintve, hogy a történet nagyban hasonlított saját életére. Elég sok alkoholt ivott akkoriban, és több kreatív vitába is keveredett a rendezővel, mert a forgatókönyv befejezetlen volt, amikor dolgozni kezdtek rajta. Arról nem is beszélve, hogy Deppet eléggé megviselte az, hogy karaktere sokszor nagyon gonosz volt édesanyjával, és egy ponton csúnya szavakkal kellett illetnie őt. Végül olyannyira bűntudata volt miatta, hogy a forgatás után felhívta telefonon az anyját alakító színésznőt, csak hogy bocsánatot kérjen tőle.
Forrás: Jennifer Lawrence Az éhezők viadalának köszönheti hírnevét, ezért az magától értetődő volt, hogy az összes filmben visszatér főszereplőként. Azonban arra ő sem számított, hogy A kiválasztott első része ennyire megviseli majd. Az a jelenet, amikor a szennyvízcsatornában vannak, három heti forgatással készült el, ráadásul közel 10 kilós jelmezt viseltek a színészek, ami egy idő után rendkívül fárasztó volt. Olyannyira nehezek voltak a körülmények, hogy Jennifer Lawrence kis híján feladta az egészet. Még szerencse, hogy végül kitartott!
Forrás: Michael Keaton talán nem a legemlékezetesebb Batman a filmtörténetben, de az biztos, hogy a színész sosem felejti el az ezzel töltött munkát. Noha ma már a jelmezeket próbálják minél kényelmesebbre megcsinálni, Keaton idejében ez még nem igazán volt így. Sőt, az ő ruhája rendkívül kemény és zárt volt, olyannyira, hogy a színész klausztrofóbiás lett a forgatás alatt, és emiatt majdnem fel is mondott, hiszen úgy érezte, nem tudja így végigcsinálni. Szerencsére nem adta fel, és még a kellemetlenségek ellenére is végigcsinálta a munkát!
Forrás: Mike Myers, nemcsak a főszereplőt alakította, de egyúttal a forgatókönyvön is sokat dolgozott, ezért elég lelkesen vetette bele magát a munkába. Az egyik kedvenc jelenete az volt, amikor a karakterek a Queen - Bohemian Rhapsody című számára rázzák a fejüket. Ezért amikor szembesült azzal, hogy a stúdió drágállja a dal jogait, és inkább egy másik számot szeretnének ehhez a jelenethez, Mike Myers teljesen kiakadt. Közölte a készítőkkel, hogy részéről akkor ennyi is volt a forgatás, mert ez a szám elengedhetetlen, és e nélkül nem akar dolgozni rajta. Végül a stúdió teljesítette a kérését.
Forrás: Köztudott tény, hogy Stanley Kubrick rendező mindig a tökéletességre törekszik, de arra talán maguk a színészek sem gondoltak, hogy ennyire! A Ragyogás forgatásán ugyanis sokszor megesett, hogy egy jelenetet számtalan alkalommal újraforgattak, és emiatt Shelley Duvall idegösszeomlást kapott. Az ikonikus fürdőszobai jelenet, amikor Jack Nicholson betöri az ajtót a baltával, összesen 127 alkalommal lett felvéve, közben pedig Shelley-nek folyamatosan sikítoznia és sírnia kellett. A végére szinte teljesen dehidratálttá vált, és még Jack Nicholson is elmondta, hogy ez volt az eddigi legkeményebb melója, amit valaha is elvállalt.