Galéria

9 dolog, amire mától jobban fókuszálok, hogy ne érintsen rosszul egy esetleges jövőbeli vészhelyzet

Forrás:

Mindennek az alapja. Ha elkapnám a vírust, valószínűleg nagyobb esélyem lenne leküzdeni így, hogy egészséges vagyok. Törekszem is arra, hogy megőrizzem ezt az állapotot. Például azzal, hogy rendszeresen tornázom. Jelenleg hasra gyúrok. Hogy kikkel, azt itt írtam meg.


Forrás:

Rég tervben van, hogy felfrissítem azokat a relaxációs és meditációs technikákat, amiket valaha tanultam. Csak most nincs időm rá. Pedig ha ezt újra be tudnám illeszteni az életembe, lehet, hogy több időt is tudnék teremteni magamnak hatékonyabb beosztással, nagyobb koncentráltsággal. Meg nyugalmat, derűt és erőt, ami mindig jól jön.


Forrás:

Kedvenc pénzügyi tanácsadóm, Csernok Miklós már rég megmondta, hogy az az alap, hogy legyen körülbelül hathavi megélhetéshez szükséges pénzed félrerakva. Most először érzem át igazán, hogy milyen fontos ez. Itt azt is felvázolta, hogyan érdemes felkészülni arra a gazdasági válságra, ami ezután jön.


Forrás:

Van egy ismerős pár: a lány kozmetikus, a fiú pincér, tehát kétkezi, fizikai jelenlétet igénylő munkát végeznek abban a szolgáltató szektorban, amely luxusnak számít olyankor, amikor az emberek az életüket féltve nem mennek utcára. Sokat gondolok rájuk, hogy vajon most miből élnek. Az én munkámra jelenleg szükség van – de lehet ez másképp is. A férjem ugyanazt csinálja, mint én: ez még versenyhátrány is lehet. Egyelőre nem tudom, milyen területen növeszthetnék másik lábat, ami vészhelyzetben pénzkeresethez segíthetne, de ezen el kell gondolkodnom.


Forrás:

Bár mi most jelenleg rendeljük az ebédet, mert nem fér bele az időmbe a főzés, azért jó ötletnek tartom, hogy az ember tudjon táplálékot előállítani, biztos, ami biztos. Szerencsére ma már kijelenthetem magamról, hogy elég bátor és kíváncsi vagyok ehhez.


Forrás:

Nagyapáim mesélték, hogy a hadifogságban volt, aki az ételadagját adta oda azért, hogy egy kis dohányhoz jusson – rég rossz. Nem cigizem, nem függök az alkoholtól (bár valamelyik nap kinyitottam egy üveg vörösbort – de jó volt!), és továbbmegyek: a mostani helyzet megerősít abban az elképzelésemben, hogy továbbra sem fogom festetni a hajam (hogy ne kelljen amiatt bosszankodnom, hogy nem jutok el a fodrászhoz).


Forrás:

Teszek róla, hogy jó legyen otthon lenni. Gondosabban takarítok, mint korábban, és vigyázok arra, hogy a lakás jó állapotban maradjon – gyakorlatilag állandóan tevékenykedem ezért. Jó zenékkel szerencsére fel vagyunk szerelkezve. Könyvekkel is, de több már nem fér. Lehet, hogy el kellene gondolkoznunk egy e-book olvasón. És pár új társasjáték is jöhetne.


Forrás:

Legyél jóban a szomszédokkal, abból baj nem lehet. Most én kérdezgetem az idősebb lakótársakat, hogy nincs-e szükségük segítségre (nincs, sőt, még ők segítenek másoknak), de lehet ez még fordítva is, mint ahogy jobb időkben Erzsi néni időnként meglep bennünket valami észveszejtő finom süteménnyel.


Forrás:

Mivel most az élet egy része kontrollálhatatlan, és valami azt súgja, hogy bizonyos formában ez a jövőben is így lesz, jobban elkezdtem a pillanatra koncentrálni. Én máris a szebb étkészletet használom, és nem sajnálom a Chanel parfümöt a karanténos hétköznapokon sem.