Galéria

Hibák népszerű hasizomgyakorlatok elvégzése közben

Forrás:

Sokaknak nem egyenes a hátuk a gyakorlat elvégzése közben, így pedig nem dolgoznak elég keményen a hasizmok, ráadásul akár meg is fájdulhat a hát alsó része. Egy másik gyakori hiba a vállra helyezett súlypont, ami szintén sérülésveszélyes.
Érdemes először alkartámaszban végezned a gyakorlatot és leengedned a térdeidet, behúznod a farokcsontodat, hogy a hasfal végezze a legkeményebb munkát. Ezt követően válts át tenyértámaszra és emeld meg a térdeidet.

 


Forrás:

Ez a gyakorlat az oldalsó hasizmokat célozza meg, de sokan a törzsüket nem fordítják el a végrehajtás közben, csak a karjaikat.
A megoldás, ha a könyökeidet egyenesen tartod és végig arra koncentrálsz, hogy a vállaid, törzsed forduljon, ne csak a karjaid.

 


Forrás:

Sokan nyomják le az állukat és feszítik be a nyakukat, ami később fájdalomhoz vezethet, ráadásul ennek hatására kevesebb oxigén jut a tüdőbe.
A megoldás, ha a karjaidat a mellkasodra teszed, az álladat pedig felemeled, így nem feszíted be feleslegesen a nyakadat.

 


Forrás:

A leggyakoribb hiba ennél a gyakorlatnál a hát alsó részének megemelése, mely gerincfájdalmakat okozhat, ráadásul csökkenti a lábemelés hatékonyságát.
A legjobb, amit ilyenkor tehetsz, hogy a hátadat próbálod minél jobban a talajhoz nyomni és csak addig engeded vissza a lábaidat, amíg a gerinced lent tud maradni.


Forrás:

Sokan túlzottan előredöntik a vállukat, amelynek hatására nehezebb megtartani a gyakorlatot, ráadásul ez az ízület könnyebben megsérülhet.
A kulcs az, hogy a vállad és a könyököd egyvonalban helyezkedjen el. Ha így nem tudod végrehajtani, tedd le az alul lévő térdedet a talajra.

 


Forrás:

Ha túl gyorsan végzed, nem dolgozik elég keményen a hasizmod. Érdemes lassabban végrehajtani és végig arra koncentrálnod közben, hogy szabályosan csináld.