Galéria

Ezek voltak a 2010-es évek legjobb filmjei

Forrás: 2010 előtt, és 2010 óta sem láthattunk olyan filmet, ami fogható az Avatarhoz, illetve ez volt az a mozi, ami bevezetett minket a 3D-s vetítések világába.
Forrás: Tíz év után lezárult a filmvilág egyik legvarázslatosabb története, egy sztori, amin egy generáció nőtt fel a szereplőkkel együtt.
Forrás: Ezzel pedig elindult egy új időszámítás a filmiparban, ahol szinte minden a szuperhősökről szól. MINDEEEEN!
Forrás: A Vasember-őrület itt érte el a tetőpontját, kár, hogy a 2020-as években már Tony Stark nélkül kell élnünk.
Forrás: Mi mondtuk, hogy a 2010-es évek a szuperhősökről szóltak. Ezt bizonyítja az is, hogy egymást követő három évben is a Marvel hozta be a legtöbb nézőt a mozikba.
Forrás: Az évtized felében visszakaptunk valamit a gyerekkorunkból, hiszen új fejezettel bővült a Jurassic Park trilógia. A Jurassic World egyébként rekorddöntő nyitóhétvégével zárult, és lett az első olyan film, amely több mint 500 millió dollárt zsebelt be.
Forrás: A Némó nyomában folytatása váratlanul érkezett, mégis a második Pixar film lett (a Toy Story 3 után), melynek bevétele meghaladja az 1 milliárd dollárt. Ezen kívül még számos rekordot állított fel, mégis hány folytatást mondhatja ezt el magáról?
Forrás: Az utolsó Jedi az új trilógia részeként jött, miután Disney megvásárolta a Lucasfilmet. Végül 1,3 milliárd dollárt szedett össze, ezzel ez lett minden idők második legsikeresebb Star Wars filmje.
Forrás: Nem kell aggódni, akadt még szupersikeres szuperhősmoziból az évtizedre. A Fekete Párducot emellett számos díjra jelölték, többek között hét kategóriában Oscar-díjra(!!) is, ezek közül az egyik a legjobb filmnek járó.
Forrás: 2,8 milliárd dollár... Kell ennél több magyarázat? Tény, számos jó film volt az a 2010-es években, de ezt az évtizedet nem is kérdés, hogy a Marvel vitte.