Galéria

A tökéletes és egyszerű otthoni pedikűr tíz lépésben

Forrás:

– Körömlakk-lemosó

– Körömcsipesz

– Körömreszelő

– Körömbőr-eltávolító

– Törülköző

– Mandula-, argán-, kókuszolaj

– Lábradír

– Sarokreszelő vagy habkő

– Körömlakk

– Lavór

– Fürdősó vagy fürdőgolyó

(például a képen látható Lush: Guardian of the Forest fürdőbomba, 1890 Ft)


Forrás:

Gyengéd, lehetőleg acetonmentes körömlakk-lemosóval távolítsd el a lábkörmödről a korábbi körömlakkot, ne hagyd ki a körömágyat sem.


Forrás:

Ha nincs megfelelő lavórod, a fürdőkád is megteszi. Meleg víz, illóolajok, fürdősó és kész is a mennyei lábfürdő! Néhány citromkarikát is dobhatsz bele, amely lágyítja a bőrkeményedéseket és fertőtleníti a lábadat. A magam részéről egy tízliteres, kiszolgált fémlábost használok erre a célra, és bevallom, hogy munka vagy filmnézés közben is gyakran áztatom a lábamat.


Forrás:

Szárítgasd meg a lábad egy törülközővel. Ilyenkor a lábkörmöd kissé megpuhult, érzékeny, érdemes vele várni pár percet. Ezután jöhet a körömcsipesz, a körömreszelő, a körömágyformázó, ebben a sorrendben.


Forrás:

Argán- vagy mandulaolaj a legjobb, de időnként olívaolajat is használok a körömágyamra; ez a terület különösen hajlamos a kiszáradásra. A növényi olajoktól azonban tartósabb lesz az eredmény.


Forrás:

Mármint a talpadról és a sarkadról. Erre a célra általában sarokreszelőt vagy habkőt szokás használni, de én inkább luffaszivacsot szoktam, mert az kíméletesebb. 


Forrás:

A lábradírt magam készítem el 1-1 rész cukor, olívaolaj, pár csepp illóolaj és egy kanál szódabikarbóna segítségével, majd jó vastagon felviszem a lábfejemre és ott hagyom 20 percig.

Ezután lemosom, majd újra áttörlöm a lábfejem.

De természetesen „bolti” radír is kiválóan megfelel a célnak, íme egy: The Body Shop: Borsmentás intenzív lábradír, 2790 Ft


Forrás:

Jó alaposan masszírozd át a lábfejed és a bokád egy lábkrémmel. Legyen zsíros, de ne túlságosan, mert akkor nehezebb lesz lakkozni a lábkörmödet. Ez a könnyű formula éppen megfelelő: La Roche-Posay: Lipikar Podologics lábkrém száraz bőrre, 3990 Ft


Forrás:

Még egyszer érdemes áttörölni a lábkörmöd és a körömágyakat egy kis körömlakklemosóval, hogy a maradék olajoktól is megszabadulj. Használj lábujjelválasztót vagy akár papírtörlő-darabkákat a lábujjaid közé, hogy megelőzd az elmaszatolódást.

A lábfejedet egy székre téve, sima mozdulatokkal fesd ki a lábkörmöd a kedvenc színeddel. Kezdd a középső lábujjaddal, így könnyebb lesz a többit nem kívánatos foltok nélkül abszolválni.

Az Essence: This Is Me kollekciója remek gél-alapú körömlakkokból áll, ráadásul vegán is. (449 Ft)


Forrás:

Ha pedikűrről van szó, tökéletes munka márpedig nem létezik, egy-két maszat még a leggyakorlottabb pedikűrözők lábfején is ott marad. Használj fültisztító pálcikát, vattával felszerelt gyufaszálat vagy univerzális sminkapplikátort.