Galéria

Ennyi ideig szabad fagyasztóban tálalni az alábbi ételeket

Forrás: A pörkölteket és leveseket átlagosan 2-3 hónapig szabad lefagyasztva tárolni, ezen túl már a minőségük romlik, és sajnos a baktériumok is könnyebben szaporodnak el bennük.
Forrás:

A nyers bacont maximum 1 hónapra szabad a fagyasztóba tenni, és utána mihamarabb süsd meg rendkívül alaposan.


Forrás:

A puha sajtokat nem túl jó ötlet fagyasztóba tenni, hiszen hamar megváltozik az állaguk, de a keményebb sajtokat maximum 6 hónapig lehet ott tárolni!


Forrás:

6-9 hónapot is eláll a fagyasztóban a vaj, így ha többet vettél, és nem fogod felhasználni, itt is tárolhatod.


Forrás:

Persze a kérdés adott: ugyan ki ne enné meg az utolsó falatig a pitét? Azonban ha mégis túl sokat sikerült sütnöd, és nem akarod pár nap múlva kidobni, elrakhatod a fagyasztóba. Azt ne felejtsd el viszont, hogy csak 1 hónapig őrzi meg minőségét így!


Forrás: A dobozos fagyi szavatossági ideje meglehetősen hosszú, de van egy pont, amin túl már jelentősen elkezd leromlani a minősége. A legjobban akkor jársz, ha fagyasztóban 2 hónapon túl nem tárolod őket!
Forrás:

A fagyasztott zöldségeket kifejezetten abból a célból vesszük, hogy jó darabig elálljanak a mínuszokban. Szerencsére sokáig fogyasztható is marad itt, hiszen kábé 8 hónapig megőrzi minőségét a fagyasztóban.


Forrás: A csokis keksz és egyéb hasonló sütemények, amiket te magad készítesz el otthon, kifejezetten sokáig, 8-10 hónapig is fogyaszthatók maradnak a fagyasztóban történő tárolással!
Forrás:

Egy isteni sajttortát szinte kár a fagyasztóba tenni, de ha nem tudjátok megenni, mégiscsak érdemes. 2-3 hónapig ugyanis megőrzi minőségét a mínuszokban!


Forrás:

Egy egész pulykát nem könnyű megenni, ezért ha jó áron tudsz venni, valószínűleg te is félreteszed a fagyasztóba egy nagyobb vacsorára. Jó hír, hogy ez a hús 12 hónapig is megőrzi minőségét a fagyasztóban nyers állapotában!


Forrás:

A kenyeret is el lehet tenni a fagyasztóba, de nem mindegy, milyet veszel, és mennyi ideig tárolod ott. Az élesztővel készült változat 3-6 hónapig őrzi meg minőségét, míg azok, amelyek nem élesztővel készülnek, 2-3 hónapig maradnak fogyaszthatók.


Forrás:

A húsoknál is megvannak a szabályok a fagyasztást illetően. Például egy darált marhahúst megközelítőleg 4 hónapig tárolj fagyasztóban, és utána fontos minél előbb megsütni-megfőzni!


Forrás: A sertéshús 8-12 hónapig is ehető marad, amennyiben nyers állapotában teszed el a fagyasztóba.
Forrás:

A marhahús szintén nagy élettartammal rendelkezik a mínuszokban, ezért akár egy évig is ehető marad.


Forrás:

Ha egész csirkét fagyasztasz le, akár egy évig is várhatsz az elkészítésével, de ha kisebb szeleteket, például csirkemellfilét teszel bele, úgy inkább 9 hónap után érdemes elkészítened.


Forrás: A nyers halakkal nem érdemes sokáig kísérletezni, inkább 2-3 hónap után vedd ki őket a fagyasztóból. Ugyanez a többi tenger gyümölcsei fogásra is igaz!
Forrás: Ami pedig a már megfőzött, és úgy lefagyasztott húsokat illeti, egészen más szabályok érvényesek. Leginkább érdemes 1 hónap után kivenni és megenni őket, sültek esetében pedig nagyon maximum 2 hónap után már nem érdemes kockáztatni.