Ennyi ideig szabad fagyasztóban tálalni az alábbi ételeket
A nyers bacont maximum 1 hónapra szabad a fagyasztóba tenni, és utána mihamarabb süsd meg rendkívül alaposan.
A puha sajtokat nem túl jó ötlet fagyasztóba tenni, hiszen hamar megváltozik az állaguk, de a keményebb sajtokat maximum 6 hónapig lehet ott tárolni!
6-9 hónapot is eláll a fagyasztóban a vaj, így ha többet vettél, és nem fogod felhasználni, itt is tárolhatod.
Persze a kérdés adott: ugyan ki ne enné meg az utolsó falatig a pitét? Azonban ha mégis túl sokat sikerült sütnöd, és nem akarod pár nap múlva kidobni, elrakhatod a fagyasztóba. Azt ne felejtsd el viszont, hogy csak 1 hónapig őrzi meg minőségét így!
A fagyasztott zöldségeket kifejezetten abból a célból vesszük, hogy jó darabig elálljanak a mínuszokban. Szerencsére sokáig fogyasztható is marad itt, hiszen kábé 8 hónapig megőrzi minőségét a fagyasztóban.
Egy isteni sajttortát szinte kár a fagyasztóba tenni, de ha nem tudjátok megenni, mégiscsak érdemes. 2-3 hónapig ugyanis megőrzi minőségét a mínuszokban!
Egy egész pulykát nem könnyű megenni, ezért ha jó áron tudsz venni, valószínűleg te is félreteszed a fagyasztóba egy nagyobb vacsorára. Jó hír, hogy ez a hús 12 hónapig is megőrzi minőségét a fagyasztóban nyers állapotában!
A kenyeret is el lehet tenni a fagyasztóba, de nem mindegy, milyet veszel, és mennyi ideig tárolod ott. Az élesztővel készült változat 3-6 hónapig őrzi meg minőségét, míg azok, amelyek nem élesztővel készülnek, 2-3 hónapig maradnak fogyaszthatók.
A húsoknál is megvannak a szabályok a fagyasztást illetően. Például egy darált marhahúst megközelítőleg 4 hónapig tárolj fagyasztóban, és utána fontos minél előbb megsütni-megfőzni!
A marhahús szintén nagy élettartammal rendelkezik a mínuszokban, ezért akár egy évig is ehető marad.
Ha egész csirkét fagyasztasz le, akár egy évig is várhatsz az elkészítésével, de ha kisebb szeleteket, például csirkemellfilét teszel bele, úgy inkább 9 hónap után érdemes elkészítened.