Galéria

Mi történik veled, ha túl sokat stresszelsz?

Forrás:

A permanens frusztráció miatt sokkal könnyebben kapod fel a vizet és nehezen találod az érzelmi stabilitást. Ettől könnyen a hatalmába keríthet az érzés, hogy elvesztetted a kontrollt a saját életed felett, ami rövid úton rányomhatja a bélyegét az önbecsülésedre is. Ez pedig általános szorongáshoz, akár depresszióhoz is vezethet. 


Forrás:

A lelkiállapotod a kognitív képességeidre is hatással van. A folyamatos érzelmi leterheltség miatt egyre nehezebb lesz pozitívan hozzáállnod a dolgokhoz és egyre könnyebben veszted el a fókuszt.


Forrás: Alapvetően összeszedett, racionális embernek tartod magad, aki képes jó döntéseket hozni? A folyamatos stressztől ez is megváltozhat. Könnyen csúszhatsz bele kedvezőtlen döntésekbe, csábulhatsz el impulzus vásárlásokra, az indokolatlan és irracionális költések pedig még mélyebbre visznek a stressz spirálban.
Forrás: Az idegeskedés az étkezési szokásaidra is kihatással lehet, előfordulhat, hogy a stressz elnyomására túl sokat kezdesz el enni, gyakran pedig az elfogyasztott ételek minősége is jelentősen romlik, vagy épp ellenkezőleg, a folyamatos gyomorgörcs miatt túl keveset kezdesz el enni.
Forrás: A stressznek persze hosszú távon egészségügyi hatása is lehet. Ez legtöbbször magas vérnyomás, hasfájás, migrének vagy épp emésztési zavarok formájában jelentkezik.