Galéria

10 színész, akinek egy forgatáson kellett szembenéznie legnagyobb félelmével

Forrás: 2010-ben jött ki a színész Élve eltemetve című filmje, amit elejétől a végéig egy koporsóban forgattak, így nem csoda, hogy a végére már erősen előjött a klausztrofóbiája. A végeredmény persze kiemelkedő lett, hiszen bár az egész film egyetlen koporsóban játszódik, végig feszült és izgalmas maradt. De Ryan Reynolds elmondta később egy interjúban, hogy soha többet nem fog panaszkodni forgatási helyszínek miatt, hiszen az Élve eltemetve megmutatta neki, hogy lehet rosszabb is.
Forrás: Az Alkonyattól pirkadatig című film egyik emlékezetes jelenete volt az, amikor Salma Hayek egy kígyóval a testén táncolt. Azonban amikor a színésznőt felkérték a szerepre, tudták, hogy nemet fog mondani emiatt, így ezt az "apró" részletet eltitkolták előle. Miután kiderült, Salma Hayek megpróbálta átíratni a részt, de Tarantino közölte vele, hogy akkor Madonna elvállalja a munkát. Ennek hatására a színésznő végül beleegyezett a forgatásba. A jelenet miatt hipnotizálták, és így sikerült felülkerekednie legnagyobb félelmén.
Forrás: A Boldogság bármi áron című filmben Jennifer Anistonnak is szembe kellett néznie egy komoly félelmével. A színésznő ugyanis retteg attól, hogy a víz alá kerül, amikor ugyanis 5 éves volt, biciklivel belehajtott egy medencébe. A film forgatásán ezek a félelmek pedig visszatértek, mivel az egyik jelenetben karakterének muszáj volt hosszabb ideig a víz alatt lennie. Később elmondta, hogy harmincszor vették fel a jelenetet, és soha többet nem hajlandó ilyen felvételre vállalkozni.
Forrás: A Cliffhanger – Függő játszma című film kedvéért Sylvester Stallone is szembenézett egyik félelmével. A színész ugyanis retteg a magasságtól, és valójában el is titkolták előtte egy időre, hogy lesz olyan jelenet, amit több, mint 3 km magasságban kell felvennie. Amikor megérkeztek az Alpokba, Stallone felnézett a hegyre, és megkérdezte, "ki fog felmenni oda?", a rendező pedig ekkor mondta el neki, hogy mi a következő jelenet. Végül azért, hogy ne kerüljön kellemetlen helyzetbe a stáb előtt, igent mondott a felvételre, de nem győzte hangoztatni, hogy ő egyébként őrülten fél a magasban.
Forrás: Az igazi kaland című filmben Matt Damon karaktere állatkertet vesz, így nem csoda, hogy a felvételeket is az állatok közelségében forgatták le. Azonban amikor egy nap a kígyók szétszéledtek a helyszínen, Matt Damont szó szerint elfogta a pánik. Kolléganője, Scarlett Johansson mesélte el, hogy a színész sírni kezdett, és előre-hátra ringatózott, annyira félt tőlük, miközben a gyerekek és a színésznő bátran meg merték fogni őket. Később maga Matt is beismerte a kígyóktól való félelmét.
Forrás: Az igazi kaland forgatásán a színésznő többször is viccelődött Matt Damonnal a kígyók miatt, de valójában neki is meg kellett küzdenie egy félelmével. Csakhogy Scarlett sokkal inkább a madaraktól tart! Megmagyarázhatatlan fóbiája van irántuk, és bár ettől függetlenül elvállalna olyan jelenetet, amiben érintkeznie kell az állattal, de elmondása szerint ez azért elég nagy meló lenne számára.
Forrás: Bármennyire is viccesen hangzik, Jake valóban retteg a struccoktól, a Perzsia hercege: Az idő homokja című film miatt viszont muszáj volt szembenéznie velük. Nagy kihívás volt neki, de cserébe a menekülős jelenet rendkívül valóságos lett. Az arcára kiülő félelem nem profi színészi munka volt, hanem maga a valóság!
Forrás: A Hófehér és a vadász kedvéért többször is lovagolnia kellett a színésznőnek, pedig ő valójában nagyon is félt ettől, és nem sokszor próbálta még előtte. A lovakat imádja, de a lovaglás már nem áll közel hozzá. Azért a film kedvéért mégis végigcsinálta, és valószínűleg neked sem tűnt fel, hogy közben némi rettegés fogta el a színésznőt!
Forrás: A Kill Bill második részében Uma Thurmant élve eltemették, és képességei segítségével kellett kiszabadítania magát a föld alól. A jelenet már a nézőknek is nagyon intenzív volt, hát még a színésznőnek! Uma ugyanis klausztrofóbiás, a jelenet forgatásáról pedig azt nyilatkozta, hogy szerinte még annak is ijesztő lett volna, aki amúgy nem fél a szűk helyektől.
Forrás: Valószínűleg a színésznő álmában sem gondolta volna, hogy épp a Tökéletes hang forgatásán kell szembenéznie félelmével, de a harmadik részben végül mégis így történt. Többször is a magasban forgattak, ráadásul volt egy jelenet, amikor 6 méterről kellett leugrania, és ezt legalább 10-szer felvetették vele. Elég bátor dolog volt tőle, hogy ennek ellenére is végig csinálta, igaz?