Galéria

10+1 könyv, amit érdemes lesz beszerezned a JOY-Napok alatt

Forrás: Sophie úgy gondolja, ha az ember életében beköszönt a nagy lehetőség, azt meg kell ragadni, ő pedig így is tesz, amikor barátnője New Yorkba hívja őt. A lány a véletlennek köszönhetően barátkozik össze egy angol származású idős hölggyel, Matildával, aki azonnal a szárnyai alá veszi Sophie-t, és meghívja Connecticutba hálaadásra. Azonban az idős asszony unokája, a jól menő ügyvéd, Luke már kevésbé ilyen barátságos, és bár kifejezetten szívdöglesztő, elviselhetetlenül undok Sophie-val. Miután a lány hazautazik, és megtudja, hogy Luke nemsokára szintén Angliába érkezik, hiába az ellentétek, Sophie szíve azonnal megdobban...
Forrás: 2067 karácsonyán a NASA űrhajójának üres folyosóin szól a Csendes éj, May Knox parancsnok pedig egy űrkatasztrófa egyetlen túlélőjeként tér magához a mesterséges kómából a súlyosan megrongálódott űrhajó fedélzetén. A legénység a Jupiter egyik holdjára tartott, azonban mindenki meghalt, May pedig teljesen egyedül, több száz millió mérföldre van a Földtől. A férfi előtt hamar nyilvánvalóvá válik, miféle sötét erők juttatták őt ebbe a szorult helyzetbe...
Forrás: Lila és Elena mindössze 16 évesek, de egy világ választja el őket egymástól. Lila már házas, de férje vezetéknevének viselését önmaga elvesztéseként éli meg. Beleveti magát választott családja vállalkozásainak vezetésébe, de nem nagyon élvezi új szerepét. Elena gimnáziumba jár, mintadiák, de miközben a tanulmányaival és önmagával viaskodik, ráadásul éppen Lila esküvőjén eszmél rá, hogy nem találja a helyét sem a telepen, sem azon kívül.
Forrás:

Egy meleg nyári estén a 11 éves Mikey elindul haza a gyorsétteremből. Testét aztán egy csapat kamasz találja meg a virágágyásban. Az ügyet Lottie Parker nyomozó kapja meg, aki nehezen tudja elválasztani a munkát a magánéletétől, az áldozat ugyanis a fia egyik legjobb barátja volt. Mikey a lepusztult Munbally lakótelepen élt a város másik végén, és fia szerint nem volt semmi szokatlan a viselkedésében. Azonban Lottie nem bírja kiverni a fejéből a gondolatot, hogy saját fia titkolhat valamit előle... Izgalmas thriller, amit a stílus rajongói biztosan imádni fognak!


Forrás: Varian Fry 1940-ben Marseilles-be utazik háromezer dollárral és egy listával, amely a veszélyben lévő európai művészek és írók nevét tartalmazza. Fry szeretné kijuttatni őket a háborús Franciaországból: hamis útleveleket, vízumokat szerez, segélyeket gyűjt és mentőakciókat szervez a menekülteknek. Varian Fry viszont nemcsak azzal vállal óriási kockázatot, hogy beleavatkozik a háborús ügyekbe, hanem azzal is, hogy nem tud úrrá lenni érzésein, és nős emberként titkos viszonyba bonyolódik...
Forrás:

Ha inkább pszichológiai témában olvasnál, ezt az új könyvet érdemes felírnod a listádra! Mi a kiemelkedő teljesítmény titka? Miért vallanak egyesek kudarcot, mások pedig miért sikeresek? Angela Duckworth pszichológus megmutatja, hogy a titok nyitja a Grit-hatás. Ez az erő akkor lép működésbe, ha az elszántság, a kitartás, az állhatatosság és a szenvedély hosszú távú célokkal párosul, ez pedig sokkal fontosabb, mint a tehetség! Rengeteg érdekességet tanulhatsz meg ebből a könyvből, annyi biztos.


Forrás: Íme még egy pszichológiai témájú könyv, ami a szerelemre fókuszál! A napi kommunikációnk közel 80%-a ugyanis gesztusok, testbeszéd révén történik. Ezzel jelezzük, ha valaki tetszik nekünk, és azt is, hogy megközelíthetőek vagyunk. A párkapcsolatban élők többsége őszintén törekszik tartós, kiegyensúlyozott kapcsolatra, de sokszor kudarcot vall. Ennek oka többnyire abban keresendő, hogy férfiak és nők mára elfelejtették a testbeszéd gesztusait és jeleit, amelyek őseinknek még a vérükben voltak. Pedig a testbeszédet meg lehet tanulni! A JOY-Napok alatt ezt a remek könyvet is megszerezheted magadnak kedvezményesen.
Forrás: 1948 nyarán Körner Aladár nőgyógyásznál egy kétségbeesett asszony jelenik meg egy fiatal lánnyal. Klára, aki a háború során teljes családját elveszítette, 16 éves és kórosan sovány. A férfi, aki családjából egyedüliként élte túl a vészkorszakot, hamar felismeri a lány szótlansága mögött azt a magányt és szeretetvágyat, amellyel neki is meg kell küzdenie. Kettejük között rövid idő alatt különleges, mások számára nehezen értelmezhető barátság szövődik. Egy barátság, amely felette áll minden társadalmi normának.
Forrás: A történet azzal veszi kezdetét, hogy egy fiatal déli 1947-ben északra utazik, mert írói karrierről álmodik. Itt ismeri meg különös szomszédait, akikkel bár feszült, mégis rajongó kapcsolatot alakít ki. Az éles elméjű Nathan és annak lengyel szerelme, a gyönyörű Sophie története fájdalmas titkokkal terhes. Küzdelmes kapcsolatuk során szembe kell nézniük azzal, amit csak úgy nevezhetünk, hogy maga a hamisítatlan gonosz.
Forrás: Egyelőre az utazgatás csak távoli álom, de gondolatban akár a gyönyörű Japánt is bejárhatod ezzel a könyvvel! Ez a világ egyik legkülönlegesebb kultúrája, ahol egyensúlyt képez múlt, jelen és jövő. A könyv lebilincselő áttekintést nyújt a felkelő nap országáról, miközben sorra veszi annak ezerféle szépségét és örömét, az építészettől többek között a harcművészetig, az ősi kézművességtől a sintó szentélyekig.
Forrás: Bár ez a könyv valószínűleg nem a te korosztályodnak szól, a JOY-Napok alatt szuper lehetőséged nyílik a gyermekednek, unokahúgodnak, legjobb barátnőd fiának/lányának könyvet venni ajándékba! A Babilon kiadónál ugyanis szintén beválthatsz kuponokat, és itt kifejezetten a legkisebb korosztálynak találhatsz remek könyveket, matricagyűjtő füzeteket és ifjúsági regényeket!