Galéria

Háztartási szerek, amik leszámolnak a koronavírussal

Forrás:

A Consumer Reports szerint, a szappannal és vízzel történő dörzsölés megszakíthatja a vírus - korábban már említett - védőburkát. "Súrolj mindent úgy, mintha makacs szennyeződéseket akarnál eltüntetni" - mondja Richard Sachleben biokémikus.


Forrás:

Ha hozzájutsz ehhez a 85%-os alkoholtartalmú szerhez az szuper, de a 70%-os is hatékonyan számol le a különböző felületeken megtapadó baktériumokkal és vírusokkal, azonban fontos tudnod, hogy csak abban az esetben, ha nem hígítod ezeket. Vidd fel őket a felületre, majd hagyd hatni minimum 30 másodpercen keresztül. (Figyelem: bizonyos műanyagokat elszínezhet!)


Forrás:

A szakértők szerint a hidrogén-peroxid hamar leszámol a koronavírussal. Ehhez mindössze annyi a dolgod, hogy beletöltöd egy spricnibe, majd ráfújod a felületre és hagyod, hogy pár perc alatt kifejtse hatását. (Figyelem: elszínezheti a fémfelületeket!)


Forrás:

A CDC azt tanácsolja, hogy használj hypót a fertőtlenítéshez. Majd ezzel menj végig a felületeken. Persze csak azokon, amit biztosan nem tud elszínezni a keverék! És minden esetben tarts be a hypo címkéjén található utasításokat: szellőztess, nézd meg, hogy nem járt-e le a fehérítő, illetve soha semmilyen körülmények között ne keverd össze más szerekkel, ne kerüljön szembe és bőrre, és asztmában szenvedő beteg mellett se alkalmazd. Ne használd fém-, rozsdamentes acél, alumínium, réz, sárgaréz, márvány és gránit felületeken.