Galéria

Híres emberek, akiket örökbe fogadtak

Forrás:

Marilyn Monroe (eredeti nevén Norma Jane Mortenson) 1926-ban született. Édesapját nem ismerte, és édesanyja is elmegyógyintézetbe került, amikor Marilyn még csak ötéves volt. Gyermekkorának nagy részét nevelőszülőknél és különböző intézetekben töltötte.


Forrás:

Az egykori amerikai elnök (eredeti nevén William Jefferson Blythe) 1946-ban született. Édesapja három hónappal a születése előtt halt meg, özvegy édesanyja pedig a nagyszülőkhöz küldte, míg ő New Orleansban ápolónőnek tanult. Miután befejezte tanulmányait, hozzáment Roger Clintonhoz, aki hivatalosan is örökbe fogadta Billt.


Forrás:

A Beatles egykori frontembere 1940 októberében született. Édesapja tengerész volt, aki rejtélyes körülmények között egyszer csak eltűnt, majd édesanyja elkezdett kocsmákba járni, képtelen volt egyedül nevelni a fiát, így egy idő után alkalmatlannak is találták a feladatra. Nagynénje és nagybátyja fogadta örökbe Lennont.


Forrás:

Nelson Mandela (eredeti nevén Rolihlahla Dalibhunga Mandela) 1918-ban született Kelet-Fokföldön, a Madiba királyi klán tagjaként. Mindössze 9 éves volt, amikor apja tuberkulózisban meghalt. A Thembu királyi család feje, Jongintaba Dalindyebo vette gondozásába, és mindent megtett azért, hogy Mandela kiváló oktatásban részesüljön.


Forrás:

A színész 1954-ben született, néhány hónaposan adták örökbe. Negyven év elteltével Liotta magánnyomozót fogadott, hogy megtalálja vér szerinti szüleit, de miután találkozott szülőanyjával, így nyilatkozott: „Felzaklatott, hogy találkoztam a vér szerinti anyámmal és meg kell mondjam, hálás vagyok a sorsnak, hogy örökbe fogadtak a nevelőszüleim!”


Forrás:

Jobs 1955-ben született Kaliforniában. Édesanyja, Joanne Schieble katolikus német bevándorlók gyermeke, édesapja, Abdulfattah Jandali pedig egy dúsgazdag szír muszlim család leszármazottja. A szülők az egyetemen szerettek egymásba, Joanne hamar teherbe is esett. A lány szülei az elejétől kezdve ellenezték a kapcsolatot. Édesapja megfenyegette, hogy ha nem szakítanak, kitagadja őt az örökségből. A fiatalok végül a szakítás és az örökbeadás mellett döntöttek.


Forrás:

Az amerikai költő 1809 januárjában Edgar Poe néven jött a világra. Édesapja még ezelőtt elhagyta anyját, aki fia születése után egy évvel tuberkolózisban meghalt.  A gyermek John Allanhez, egy gazdag kereskedőhöz került, aki bár sosem fogadta hivatalosan örökbe, neki adta a családnevét.


Forrás:

A Grammy-díjnas zenész 1945 márciusában jött a világra. Anyja, Patricia Molly Clapton mindössze 15 éves volt, amikor teherbe esett Edward Walter Fryertől, a kanadai hadsereg 24 éves katonájától, aki még fia születése előtt vissza is tért feleségéhez Kanadába. Ericet végül a nagyszülei nevelték, ő pedig sokáig abban a hitben cseperedett, hogy nagyszülei a szülei, valódi édesanyja pedig a nővére.


Forrás:

1937. április 22-én John Joseph néven jött világra New Yorkban. (Már akkor mindenki csak Jacknek szólította.) Táncosnő édesanyja tizenévesen szülte meg, majd a nagyszülei nevelték és harmincegy éves koráig úgy élte az életét, hogy a szülőanyját a nővérének hitte.


Forrás:

Gabrielle Bonheur Chanel 1883 nyarán a franciaországi Saumurben született. Édesapja vándorkereskedő volt, édesanyja varrónő. A pár meglehetősen szerény körülmények között élt három gyermekével. Az édesanya 33 éves korában tuberkulózisban meghalt, édesapjuk pedig a haláleset után elhagyta a gyermekeit és Amerikába ment szerencsét próbálni. Az ekkor 12 éves Gabrielle és lánytestvérei árvaházba kerültek, amit a ciszterciek működtettek.