Galéria

5 ok, ami miatt nem vagy nagyon lassan nő a hajad

Forrás: Michele Green bőrgyógyász szerint a PCOS (poliszictás ovárium szindróma) és a pajzsmirigyproblémák is okoznak enyhe hajhullást, és úgy tűnhet, a tincseid sem nőnek. Akkor is elvékonyodhatnak és ritkulhatnak a tincsek, ha alul vagy ha túlműködik a pajzsmirigyed, a PCOS pedig egyes területeken kopaszodást is okozhat a nőknél.
Forrás: Itt nem is az számít leginkább, mit eszel, hanem az, hogy mit NEM eszel - ha ugyanis nem jó a hajd minősége és nem nő normális ütemben, az tápanyaghiányra is utalhat. A vas, a cink, a niacin, a zsírsavak, a szelén, a folsav, az antioxidánsok, a biotin, a fehérje, valamint az A, D és E vitamin hiánya rossz hajminőséghez vezethet - edd ezeket az ételeket, hogy szebb legyen a hajad!
Forrás: A hajszálak egy ideig növekszenek, majd ez a folyamat leáll, végül kihullanak és megjelennek az új hajszálak. Azonban ha valaki komoly betegségben, például tüdőgyulladásban szenved, a hajnövekedés stagnálni kezd, a szervezetet érő stressz miatt leáll a folyamat.
Forrás: Lars Skjoth, a Harklinikken alapítója és kutatási és fejlesztési vezetője elárulta, az anyatermészet is nagyban szerepet játszik a haj állapotában - a szakember itt az öregedési folaymatokra gondol. A hajszálak ugyanis az idő múlásával elvékonyodnak, de a genetika is számít abban, milyen a hajszálak állapota. Ha a hajszálak elvékonyodnak, miniatürizált szőrszálakká alakulnak, ezek viszont nem képesek gyorsan nőni, és töredezésre hajlamosak lesznek.
Forrás: Ha állandóan csavarod, vasalod, göndöríted, hosszabbítod, fonod, az előbb-utóbb komoly károkat okozhat a hajszálaknál. De a gyakori szárazsampon-használat is eltömítheti a szőrtüszőket, így ettől is lassulhat a haj növekedése. Ha néha készítesz magadnak egy jó kis frizurát, azzal semmi gond nincs, de hagyd pihenni a tincseidet!