Galéria

Hírességek, akik adományoztak a járvány elleni küzdelemre

Forrás:

Az egyik legnagyobb olasz tervező, Giorgio Armani március 8-án nagylelkű felajánlást tett: 1,25 millió euróval támogatja a járvány elleni küzdelmet Olaszországban. A több mint 400 millió forintnyi összeget kórházak és kutatóintézetek fogják felhasználni.

 


Forrás: Justin Timberlake március 15-én adományozott nagyobb összeget egy memphisi alapítványnak. A Mid-South Food Bank rászoruló családokat lát el élelmiszerrel.

 


Forrás: A járvány miatt rengeteg ember veszítette el a munkahelyét, sokaknak anyagilag nagyon megterhelő a jelenlegi helyzet. Ryan Reynolds és Blake Lively a Feeding America és a Food Bank Canada szervezeteknek adományozott 1 millió dollárt. Az alapítványok élelmiszerrel látják el a rászorulókat.

 

 


Forrás:

Bill Gates szerint koronavírus-járvány világszintű katasztrófához vezethet. Attól tart, hogy ha a vírus megjelenik Afrikában, ahol az egészségügy egyébként is instabil lábakon áll és rengeteg ember él mélyszegénységben, akkor ott több millió emberéletet is követelhet. Gates 100 millió dollárt (32 milliárd forintot) fordít a járvány elleni küzdelemre.

 


Forrás:

Justin Bieber februárban a kínaikhoz szólt egy Instagramon közzétett videóban és adománnyal is támogatta a vírus elleni küzdelmet. A zenész 200 ezer jüant, nagyjából 9 millió forintot ajánlott fel egy pekingi alapítványnak. Bieber nemrég azt kérte az Instagramon, hogy mindenki vegye komolyan a vírust. Ne menjünk bárokba, klubokba, tartsuk a távolságot és mossunk gyakran kezet.

 


Forrás:

Vanessa Hudgens Isntagramon hívta fel rajongói figyelmét a járvány miatti szükségállapotra. Hudgens arról írt, hogy egyre több munkahely és iskola zár be, emiatt rengetegen kerülnek nehéz helyzetbe. Azt kéri, hogy aki teheti, kövesse a példáját és támogassa a Feeding America-t. 


 


Forrás:

Az Oscar-díjas Élősködők rendezője, Bon Joon Ho egy Dél-Koreai alapítványt támogatott kb. 26 millió forinttal. A Hope Bridge nevű szervezet arcmaszkokat és fertőtlenítőszereket juttat el azokhoz, akiknek szüksége van rá.

 


Forrás:

A Versace kreatív igazgatója februárban 1 millió kínai jüannal, nagyjából 44 millió forinttal támogatta a kínai vöröskeresztet. „A szívem a koronavírusban szenvedőkkel és a családtagjaikkal van” – mondta Donatella.

 


Forrás: Az NBA játékos Rudy Gobert komolyan veszi a koronavírus-járványt, hiszen ő is megfertőződött. A sportoló 500 ezer dollárt ajánlott fel a járvány elleni küzdelemre.