Galéria

Ételek a ragyogó tincsekért

Forrás:

A szervezet maga is állít elő biotint, így nincs feltétlenül szükség bevinni táplálékkiegészítő formájában. Viszont fontos, hogy az étkezéseid megfelelő mennyiséget tartalmazzanak belőle: az avokádó, a lazac és a mandula kiváló forrásai!


Forrás:

A vas és a folsav segítenek a vörösvértestek képződésében, amik az oxigénszállításért felelősek, és hozzájárulnak a hajszálak növekedéséhez is. A vashiány például szülés után hajhullást is okozhat a nőknél! A spenót az egyik legjobb vas és folsav forrás: mehet köretnek, salátába, de a reggeli rántottába is! 


Forrás:

Az ázsiai bogyóféle tele van Omega 7 vitaminnal, béta-karotinnal és C-vitaminnal: ezek mind nagyon kellenek a szép hajhoz!


Forrás: Amellett, hogy jó a csontokra, a kalcium is fontos a hajad számára. A szőrtüszők sejtjeiben található kalcium serkenti a sejtek közötti kommunikációt és fokozza a haj növekedését. Az olyan ételek, mint a sajt, a joghurt, a tofu és a káposzta kiváló forrásai!
Forrás: Sokan ki nem állhatják, pedig hihetetlenül erősíti a tincseket! Gazdag folsavban, ami különösen fontos, ha gyenge, vékonyszálú és sérülékeny a haj. Ez akár a folsav hiányára is utalhat!
Forrás:

Az Omega 3 zsírsav csodát tesz a hajjal. Gyulladáscsökkentő tulajdonsága révén elősegíti a szőrtüszők megnyitását és a haj növekedését. Az omega-3 zsírsavak fényesebbé teszik a hajat, így érdemes sok lazacot, tonhalat, diót, lenmagot enni!


Forrás: A cink elősegíti a hajszövetek regenerációját, és javítja a test általános immunitását. Meglepő módon az osztriga, a rák, a kagyló és az egyéb tengeri herkentyűk magas cinktartalmúak, emellett remek fehérjeforrások.
Forrás: Az A-vitamin elősegíti a sejtek növekedését, így ennek a szintje összefüggésben áll a hajnövekedéssel. Segít a testnek a faggyú előállításában, amely nélkülözhetetlen az egészséges fejbőrhöz és hajhoz. Az édes burgonya, a sárgarépa, a spenót és a kelkáposzta magas béta-karotin-tartalmúak, amely A-vitaminná alakul.
Forrás: A C-vitamint kollagén előállítására használják, amely segít abban, hogy a tüszők egészséges állapotban legyenek, ez pedig létfontosságú a hajnövekedéshez. A paprika, a narancs és a paradicsom gazdag C-vitaminban!
Forrás: A fehérje elengedhetetlen minden sejtnövekedéshez. A haj szerkezete a keratinnak nevezett fehérjékből áll, és a keratin fehérjehiány lassú hajnövekedést, valamint gyenge és vékony hajszálakat eredményez. Fehérjeben gazdag ételek a csirke, a sertés és a sovány marhahús, ám ha vega vagy, akkor a lencse, a tofu és a szójabab is remek opciók!