Galéria

6 berendezési tárgy a hálószobádban, ami lehet, hogy nem hagy jól aludni

Forrás:

Valóban igaz, hogy a változatosság gyönyörködtet, de az is előfordulhat, hogy téged kevésbé képesek nyugalmi állapotba hozni a hálódba bevitt anyagok és minták. Egy-egy rosszul megválsztott, erőteljesebb szín, vagy minta akár nyugtalanságot is okozhat neked tudat alatt, még akkor is, ha amúgy teljesen odáig vagy értük. Próbáld meg lecserélni az ágyneműidet valamivel semlegesebbre, és figyeld meg, van-e változás a pihenésed minőségében!
Forrás:

Akár rendezettek a polcaid, nyitott tároló szekrényeid, akár nem, sajnos a rajtuk tartott tárgyak kommunikálhatnak számodra olyasmit, amitől nem vagy képes ellazulni. Például, ezek valamelyikén tartod a munkádhoz szükséges iratokat, laptopot, vagy hasonlókat. Próbáld meg a napközben használatos holmikat kizárni a hálószobádból, és csak olyasmivel megtölteni, ami megnyugvást jelent számodra!
Forrás:

Valóban csodálatos látványt tud nyújtani egy hálószobai komódra elhelyezett csokor virág, de könnyen lehet, hogy olyan intenzív illatanyagot párologtat magából, ami elnyomja a szoba természetes oxigén mennyiségét. Bizonyos virágok akár még bódult állapotot is előidézhetnek, ilyen például a liliom. Ha mindenképp ragaszkodsz az illatokhoz a hálószobában, akkor inkább az olyan természetes illóolajakat javasoljuk, mint a levendula, szantálfa, vagy a borsmenta, amelyek természetes nyugató hatással bírnak, ha néhány cseppet párologtatsz belőlük a fekvőhelyedtől távol.
Forrás:

A fények nagyon nagy hatást gyakorolnak a hangulatunkra, gondolj csak a téli szürkeségre! Sajnos a túl erős fények is képesek rossz érzetet kelteni bennünk, főleg, amikor a szervezetünk már épp felkészülne az esti pihenésre. Próbálj meg a hálószobába több, különböző világítást beszerelni: legyen egy közepesen erős fény az olvasáshoz, amúgy pedig esténként csak tompa, finoman szétszóródó fényt használj, hogy semmi se ingerelje fölöslegesen a szemedet.
Forrás:

Bármennyire is azt hiszed, hogy számodra nem fontos a rendezettség, sajnos azt kell mondanunk, hogy ez nincs így mindig és mindenhol. Igazolt tény, hogy a legtöbbünknek jobban esik a pihenés egy átlátható, rendezett környezetben, mint egy olyanban, ahol minden egymásra van halmozva. Próbálkozz minimál berendezéssel, ez segíthet priorizálni, és meggátolni a kacatok gyűjtésében is!
Forrás:

Sokszor ilyen egyszerű dolgokon is elcsúszhat a pihenés, vagy a zavartalan intim légkör megteremtése. Próbálj meg csak olyan festményeket, és fényképeket elhelyezni ebben a helyiségben, amelyeknek pozitív jelentéstartalma van számodra/számotokra! Az intim együttléteket például könnyen megzavarhatja egy-egy rossz helyre kitett fotó a gyerekekről, vagy a családról, ezek helyét mindeképp érdemes átgondolni!