Galéria

Ezen a négy helyen nagyon legyél óvatos - Itt ugyanis nagyobb eséllyel kaphatod el a koronavírust

Forrás: Érdemes kétszer is meggondolnod, hogy használod-e a liftet, ugyanis azokban a helyiségekben, ahol nincs lehetőség igazán szellőztetni, a vírus könnyebben megmarad a levegőben. Arról nem is beszélve, hogy a felületeken (például gombokon, ajtón) is ott lehet, ezért ha megérinted, semmiképp se nyúlj az arcodhoz, és minél előbb moss kezet.
Forrás: A boltokban pedig pláne fontos, hogy óvatosabb legyél, hiszen ez az a hely, ahol a legtöbben megfordulnak jelenleg. A legnagyobb veszélynek pedig a fizetésnél teszed ki magad, hiszen ekkor érintkezel leginkább másokkal (ebben az esetben a pénztárossal, aki napi szinten rengeteg emberrel találkozik). A készpénzes fizetés pedig most nem éppen jó ötlet, hiszen így hozzáérsz a bankjegyekhez és érmékhez is, amikről nem tudhatod, előtte kinél fordultak meg.
Forrás: A tömegközlekedési eszközökön is be kell tartani a távolságot, ráadásul folyamatosan fertőtlenítik őket, és a maszkviselés is kötelező, de mégsem árt extrán óvatosnak lenned ilyenkor. Ha megfogod a kapaszkodót, utána ne nyúlj se az arcodhoz, se a telefonodhoz, míg meg nem mostad a kezed, és ha leülsz az ülésre, hazaérve első dolgod legyen átöltözni.
Forrás: A nyilvános wc-kkel pedig extrán légy óvatos, és csak akkor használd őket, ha tényleg nagyon muszáj. A kilincsen, ülőként, wc-papír tartón, bárhol ott lehet a vírus, és elég egy rossz mozdulat, hogy a szervezetedbe is bejusson.