Galéria

Zöldségfélék, amik segítik a fogyást

Forrás: A csírák telis tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal, így érdemes a salátádba, a szenvicsedbe, vagy a reggeli rántotta mellé is fogyasztani őket. A lucernacsíra különösen jó választás: kalciumban, folsavban, magnéziumban és cinkben nagyon gazdag, emellett gyulladácsökkentő, segít levinni a magas vérnyomást és erősíti az immunrendszert. 
Forrás: A keresztesvirágúakhoz tartozó növényt emlegetik még vadmustár vagy salátatorma néven is. K-vitaminban és kalciumban nagyon gazdag, ezek miatt hasznos a csontritkulás és az Alzheimer-kór megelőzésében. Magas vérnyomás ellen is kiváló, és nagyon fontos a csontok egészsége szempontjából. Próbáld ki, és használd a salátákban a zsázsát!
Forrás: Az egy dolog, hogy az uborka segít eltüntetni a szem alatti karikákat, és kiváló a puffadás ellen - de nem csak ezért édemes minél többet enni belőle! Az uborka kovasavban gazdag, ami segít megerősíteni a kötőszöveteket. Rosttartalma is magas, így hasznos az emésztés szempontjából, emellett A és C-vitaminban, folsavban és magnéziumban is bővelkedik. 
Forrás: A kínai kel az egyik leghatékonyabb fegyver a rák megelőzésében, különösen hatékony a tüdő, a gyomor, a prosztatarák és az endometriózis ellen. Magas vérnyomás és diabétesz ellen is kiváló, karotinoid tartalmának köszönhetően a látást is élesebbé teszi. 
Forrás: Isteni íze mellett számtalan jótékony hatása van a szervezetre: kiváló a szívbetegségek ellen, erősíti a szívet és az érrendszert. Koleszterin és gyulladáscsökkentő hatása mellett a stresszoldásban is segít!
Forrás: Nem véletlenül volt a spenót Popeye nagy kedvence: káliumban, magnéziumban, cinkben, vasban és kalciumban gazdag. Erősíti a csontokat, az izmokat és csökkenti a magas vérnyomást is.
Forrás: Felpörgetnéd az anyagcserédet? Fogyassz erőspaprikát, méghozzá a benne található kapszaicin miatt! Ennek köszönhető az, hogy miután valami csípőset eszel, emelkedik a testhőmérséklet, és intenzívebb lesz az anyagcsere. Emellett A és C-vitaminban is bővelkedik ez a zöldség!
Forrás: Gyermekként talán nem volt a kedvenced a brokkoli, de most már ideje megszeretni: kéntartalmának köszönhetően hatékony fegyver a rák ellen. Alacsony a kalória és szénhidráttartalma, de eltelít, így a fogyókúrában is nagy hasznád veszed. Ráadásul igazi vitaminbomba!
Forrás: A fodros kel vasban, K-vitaminban gazdag, sokat segít abban, hogy a csontok egészségesek legyenek, emellett a rák ellen is véd. Alacsony a zsír és a kalóriatartama, de rostban is bővelkedik. Több kalciumot tartalmaz, mint a tej, így ahelyett érdemes a fodros kellel készült salátákat előnyben részesítened!
Forrás: Technikailag a gomba nem zöldség, mi viszont mégis felvennénk a listára, mert szuperjól beleilleszhető a diétába. Kalóriatartalma minimális, viszont tartalmaz germániumot, ami növeli a vér oxigéntelítettségét, serkenti az immunrendszer működését, antioxidáns hatású, és jót tesz a fáradtság ellen.