Galéria

A legjobb társasjátékok, amikkel a karanténban repül az idő

Forrás: Miért szeretem?
Ez tényleg az a fajta társas, amit nem lehet megunni, na meg amin legalább a játékosok fele összeveszik egymással az asztalnál. Igazi élmény, és a maratoni játékidő miatt tényleg órákra kirántja az embert a valóságból.

Bemutatkozó:
Képes lennél egyedül irányítani egy bolygóközi vállalatot? Szerinted élhetővé tudnád tenni a Vörös bolygó felszínét? Ha nem ijedsz meg a kihívásoktól, akkor munkáddal képes leszel hozzájárulni, hogy a Mars lakható legyen – természetesen nemcsak a profit, hanem az emberiség érdekében! 

Még több részlet - itt!
Forrás: Miért szeretem?
Most taglaljam az aktualitását? A vírusos társasok most nagyon mennek, ez a kompakt kis pakliépítő játék viszont különösen nagy kedvencem, talán pont azért, mert a A Mars Terraformálása alkotója, Jacob Fryxelius jegyzi? 

Bemutatkozó:

A Túlélők Szövetsége társasjátékban olyan túlélők bőrébe bújhattok, akik sikeresen átvészelték egy zombivírus kitörését. Az egyetlen lehetőségetek az emberiség megmentésére, ha összefogtok, felkutatjátok a többi túlélőt, erős bázist építetek magatoknak, majd megtaláljátok az ellenszert! A küldetés nehéz - de nem lehetetlen!

Még több részlet - itt!


Forrás: Miért szeretem?
Sosem gondoltam volna, hogy 100 darab kártya ekkora szórakozást tud okozni, pedig igen! Nincs olyan ismerősöm, aki ne szeretett volna bele ebbe a játékba azonnal, órákig tudunk szórakozni vele, és most, hogy extrém sok időt töltünk együtt, különösen jól ráérzünk a másikra.

Bemutatkozó: 

A The Mind új szintre emeli a kooperatív társasjátékokat! Csapatban kell dolgoznotok, de nem szabad egymással kommunikálni - de azt hogyan? Egymásra kell hangolódni, megérzésekre hallgatni, bízni a másikban!

Még több részlet - itt!


Forrás:

Miért szeretem?
Igazi szemétkedős társas, ahol egy csapásra megtudod, hogy a barátaid közül ki van veled, és ki ellened. Mindezt szupervicces grafikákkal megspékelve, nem véletlen, hogy már több kiegészítő is van hozzá, amik külön pluszt adnak a játékélményhez.

Bemutatkozó:
Harcosok, varázslók, tolvajok, papok, börtönök, sárkányok s egyéb borult nyalánkságok! Törpe, gnóm, elf, s mindenféle faj, mit toll kínnal bír leírni csak! No meg a kincs! Annak persze se szeri, se száma, csak vigyázni kell, mert érte a hőst jó eséllyel a legjobb barátja döfi majd hátba. Igazi Munchkin a bátor kanadoroknak. Rúgd be a kazamata ajtaját és készülj a harcra, vagy az átokra, vagy valami különlegességre... A Munchkinnal nincs olyan pillanat, hogy ne érjen meglepetés

Még több részlet - itt!


Forrás: Miért szeretem?
Úgy képzelem, a Cluedo és a Dixit szerelemgyereke ez a társas, szóval ha az előbbi kettő közül valamelyiket szereted, akkor ezt mindenképp ki kell próbálnod.

Bemutatkozó:
Üdvözlünk az elátkozott Mysterium majorságban! Mr. MacDowell, a tehetséges asztrológus új házat vásárolt, a Mysterium majorságot. Azonban a házába belépve azonnal érzékelte egy természetfeletti lény jelenlétét... Így nem is várt sokat, meghívta korának legnevesebb látnokait, hogy egy kivételes hét órás szeánszon kapcsolatba lépjenek a jelenséggel és megoldják a gyilkosságának rejtélyét.

Még több részlet - itt!
Forrás: Miért szeretem?
Bocsi, ezen a listán tényleg nem lesz fent a Dixit, de csak azért nem, mert azt már azok is ismerik szerintem, akik nem társasoznak valami sokat. Helyette viszont itt van az Álmodj Velem!, ami szintén egy asszociációs játék, ám csapatmunka is kell hozzá, ami sokkal izgalmasabb.

Bemutatkozó

Az Álmodj Velem! társasjáték egy rendkívül izgalmas asszociációs játék, ahol a játékosok egyike lesz az álmodó, míg a többiek a tündérek, a mumusok és az álommanók szerepét öltik magukra. 

Még több részlet - itt!