Galéria

10 alkalom, amikor a királyi család tagjai nagy port kavartak ruhájukkal

Forrás: Margit hercegnő, Erzsébet királynő húga az esküvőjén 1960-ban megszegett egy hagyományt. Akkoriban ugyanis az volt a szokás, hogy az esküvőn a királynőtől kölcsönkapott tiarát kell viselni, azonban ő úgy döntött, hogy inkább másikat választ, és 5500 fontért vásárolt egyet magának.
Forrás: 1980 őszén Diana még nem járt jegyességben Károly herceggel, amikor pedig egy óvodában segített, a blúz és a szoknya mellett döntött. Szoknyája azonban olyan anyagból készült, hogy a fény hatására teljesen láthatóvá váltak lábai, ami akkoriban kifejezetten tiltólistás volt a királyi család tagjainak körében.
Forrás: 1981 márciusában, miután már bejelentették eljegyzésüket, Diana hercegné ruhájával hívta fel magára a figyelmet. Egy pánt nélküli, dekoltázst hangsúlyozó estélyit viselt, amiben gyönyörű volt, ám akkoriban még kihívónak is számított, így elég sokat beszéltek a ruhaválasztásáról az emberek.
Forrás:

1995-ben Diana hercegné számtalan szabályt megszegett öltözékével. V-nyakú kivágás, rövid szoknya, szabadon hagyott vállak - ezzel az összeállítással valószínűleg alaposan kiverte a biztosítékot a királynőnél. Ekkoriban már zajlott válása Károlytól, így nem különösebben zavartatta magát, és olyan ruhát választott, ami neki tetszett.


Forrás: 2008-ban Katalin hercegné még teljesen máshogy öltözködött, amikor pedig egy görkorcsolyás jótékonysági eseményre érkezett, nem riadt vissza a kihívóbb öltözékektől sem. Rövidnadrágot és nyakban megkötős felsőt viselt, ami akkoriban a palotában eléggé nagy port kavart, hiszen nem tartották hercegnésnek a választását.
Forrás: 2011 júliusában Katalin hercegné olyan nyári ruhát viselt, amit a szél folyamatosan fellibbentett, így nem kevés kellemetlen pillanat született. Akkoriban sokat beszéltek erről, így Katalin ma már inkább a királynő trükkjét alkalmazza, és olyan szoknyákat visel, amelyek nehezebbek, így a szél sem tudja lebegtetni őket.
Forrás:

2018-ban a BAFTA díjátadóra a sztárok fekete ruhában érkeztek, hogy a #MeToo kampányt támogassák, azonban Katalin hercegné egy zöld estélyit választott. Sokan kritizálták azért, hogy nem állt ki a mozgalom mellett, de ugyanakkor egyesek úgy vélték, a fekete övvel lényegében megtette ezt. Ő sosem kommentálta a dolgot.


Forrás:

2017 szeptemberében láthattuk Meghan Markle-t először együtt Harry herceggel, ám nem túl hercegnés szettben érkezett az eseményre. Több negatív kommentet is kapott, amiért szakadt farmert viselt, már csak azért is, mert ez a protokollnak ellent mond. Mivel ekkoriban még nem jártak jegyben, nem kellett alkalmazkodnia ezekhez a szabályokhoz, sokan mégis úgy gondolták, hogy jobban figyelhetett volna erre.


Forrás: 2018 nyarán Meghan Markle olyan ruhát választott, ami kifejezetten a mini kategóriába tartozik, annak ellenére, hogy térd feletti ruhát a királyi család női tagjai egyszerűen nem viselhetnek. Akkoriban kapott is miatta hideget!
Forrás: 2011-ben Beatrix hercegnő elég különös kalapot viselt Vilmos és Katalin esküvőjére, ami aztán rengeteg mém megszületéséhez vezetett. Mindenki arról beszélt, hogy mennyire furcsa volt a viselete, és elég sok negatív kritika is érte miatta.