Galéria

Keresztedzést végeznél? Kerüld el a következő variációkat!

Forrás:

Nagy súlyos edzés

Az ördög a részletekben rejlik. A könnyű súlyzókkal végzett erősítő edzés hasznos, azonban például a gépeken végrehajtott gyakorlatok és a túlságosan nehéz súlyokkal való edzés már kevésbé. Ezek hatására ugyanis könnyebben lesérülhetsz, ráadásul a túl nagy izomtömeg le is lassít futás közben. 

A túlzásba vitt erősítő edzés (testépítés), aminek következtében a megnövekedett izomtömeg lelassíthat, valamint a merev izmok mozgatása nehézkesebb, sérülésveszélye fokozottabb, míg a rugalmas, laza izomzat ideális esetben képes elnyelni azt az erőhatást, ami minden egyes futólépés becsapódáskor éri a testet.” - mondta Szántó Nelli, a runnersworld.hu szakértője.

 

 


Forrás:

Ellipszis tréner

Népszerű a konditermekben, pedig nem a legjobb futók számára. Maximum a csípőd mozog természetesen a használata közben (egyébként pedig még a csípőd megfelelő mozgása is azon múlik, hogy felemeled-e a hátul lévő sarkad, mint síelés közben). Ha mindenképp kardiógépen edzenél, az ellipszis helyett válaszd a lépcsőzőgépet, mert utóbbin természetesebb, egészségesebb mozgást végeznek a végtagjaid.


Forrás:

Izomstimulációs edzés

Ilyen típusú edzést csakis akkor ajánlott végezni, ha az edző teljes mértékben tájékozott azzal kapcsolatban, hogy egy futó számára, hogyan hasznos ennek használata. Különösen beállhatnak tőle az izmaid, és nagyon lelassulhatsz!